Mégis lehet egyéni nyugdíjszámla


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Felgyorsultak az egyéni számlás nyugdíjrendszer kialakításának kormányzati előkészületei, miután Orbán Viktor miniszterelnök a nyáron erre utasította a kabinet érintett tagjait – értesült a Magyar Nemzet.


A kormányzati munka eredménye az a csütörtökön megjelent kormányrendelet-tervezet, amely szerint 2013. január elsejétől az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság igazgatási szervét, a Központi Nyugdíjnyilvántartó és Informatikai Igazgatóságot jelölték ki az egyéni számla vezetésére – írja hétfői számában a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet: a kabinet korábban azt ígérte, még ebben a ciklusban lerakják az egyéni számlavezetés alapjait, hogy a csaknem hárommillió volt magán-nyugdíjpénztári tag számára is nyomon követhető legyen befizetéseik sorsa. 2010 decemberében határozatban mondta ki a kormány, hogy elő kell készíteni a tb-rendszeren belüli egyéni nyilvántartást, de ez nem készült el a megadott időre.

További részleteket itt talál.

                                               

                       

               

       

                               

                                        Elmerült az új Mt. részleteiben?
                                        Itt a segítség: Munkajogi e-kommentár

                                Könnyen kezelhető, áttekinthető felület • Folyamatosan frissülő és bővülő adatbázis • Egyszerűen kereshető magyar és nemzetközi jogi anyagok
                               
                                Részletekért kattintson >>>

                               

Kapcsolódó cikkek

2024. június 17.

Diákmunka: hogyan lehet dolgozni árvaellátás mellett?

A nyári iskolai szünetben sok diák dolgozik rövidebb, hosszabb ideig. Ezzel kapcsolatban merül fel a kérdés, hogy árvaellátásban részesülő diák esetén a keresőtevékenység befolyásolja-e az árvaellátás folyósítását.