TB-Nyugdíj

2023. december 13.

A magyar lakosság csaknem felének nincs önálló nyugdíjmegtakarítása 

A biztosítók európai szervezete, az Insurance Europe (IE) tizenöt európai országban végzett felmérése szerint a felnőtt lakosság több mint egyharmadának nincs önálló nyugdíjmegtakarítása; Magyarországon az európai átlagnál rosszabb a helyzet, 47 százalék ez az arány – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

2023. december 11.

Kinek jár a tizenharmadik havi nyugdíj 2024-ben?

Sokan betöltötték már a nyugdíjkorhatárt, de még nem igényelték nyugdíjukat. Év végéhez közeledve felmerülhet a kérdés, hogy igénybe vegyék-e a nyugellátást még ebben az évben?

Nyugdíjemelés 2024: íme, minden részlet
2023. december 5.

Nyugdíjemelés 2024: íme, minden részlet

Januártól 6 százalékkal nőnek a nyugdíjak, egészen pontosan a társadalombiztosítási nyugellátások és az azzal egy tekintet alá eső ellátások. Elmondunk minden részletet.

2023. november 30.

A pedagógusok nyugdíjba vonulása 2024-ben

A pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény tartalmazza a pedagógusok nyugdíjba vonulási lehetőségeivel kapcsolatos szabályokat is. Részletesen ismertetjük és elemezzük őket.

Minimálbér 2024: íme, minden részlet
2023. november 27.

Minimálbér 2024: íme, minden részlet

Áttekintjük, hogy a december 1-től hatályos 2024-es minimálbér és garantált bérminimum milyen jövedelmeket, kedvezményeket és közterheket pontosan melyik időponttól és miként érint.

2023. november 9.
Támogatott tartalom

Munkáltatói gondoskodás egészségpénztári és nyugdíjpénztári juttatással!

A Pénztári lehetőségek kihasználásával a munkáltatók új utat találhatnak a munkavállalók hosszú távú és egészég-célú előmozdításában. A vállalati juttatások és törzsgárda jutalmak olyan eszközök, amelyek hatékonyan támogathatják a kulcsfontosságú kollégák megtartását és motiválását. Az egészségpénztári célzott támogatás kedvező adózása és differenciálható rugalmassága miatt, a vállalati hozzájárulás pedig a dolgozó által visszaigényelhető 20% adókedvezmény miatt bérnél magasabb nettó juttatási értéke miatt válhat egyre fontosabbá a munkáltatókat és munkavállalókat is hatékonyan segítő vállalati eszköztárban.

2023. november 7.

Nyugdíjreformról tárgyalna a NYUSZET

Nyugdíjreform ügyben a kormánnyal való egyeztetésre, valamint az Európai Bizottság várhatóan idén hazánkba érkező delegációjával való szakmai megbeszélésre is készül a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) – áll a szervezet Adó Online-hoz eljuttatott közleményében.

Érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés
2023. október 10.

Érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés

A kiegészítő emelés mértéke 3,1 százalék január 1-jei visszamenőleges hatállyal; a kifizetésre novemberben kerül sor. Elmondjuk a részleteket.