TB-Nyugdíj

Nyugdíj: méltányossági lehetőségek 2020-ban

Érdemes ismerni a nyugellátásokkal kapcsolatos méltányossági lehetőségeket még azoknak is, akik maguk nem érintettek. A családjukban, vagy tágabb ismeretségi körükben akadhat ugyanis olyan nehéz helyzetű érintett, akinek e tudással felfegyverkezve megpróbálhat segíteni.

A gyermeknevelés és a szolgálati idő – új szabály 2020-ban

Szerző: Molnárné dr. Balogh Márta
Dátum: 2020. január 29.
Címkék: , ,
Rovat:

A gyermeknevelés, gyermek gondozás jelentősen megváltoztatja a szülők helyzetét nemcsak személyes életükben, a mindennapokban, hanem életpályájuk, munkájuk vonatkozásában is. Ez érintheti a biztosítási idő és a szolgálati idő hosszát és időtartamát is. Az idei évtől új változás lép életbe.

Eljárási költségek, illetékek , utazási költségtérítés a tb-ellátásoknál

Szerző: Molnárné dr. Balogh Márta
Dátum: 2020. január 28.
Címkék: , , , ,
Rovat:

A hivatalos ügyek intézésével kapcsolatban kétféle pénzügyi vonatkozású kérdés is fel szokott merülni, egyrészt az, hogy az eljárás, az ügyintézés költség-, vagy illeték köteles-e, másrészt az, hogy az ügyintézéssel kapcsolatos utazáshoz igényelhető-e utazási költségtérítés, vagy nem.

Bérügyvitel 2020-ban

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. január 23.
Címkék: ,
Rovat:

A bérügyviteli tevékenységeket érintő és 2020. január elsejével életbe lépett legfontosabb jogszabályváltozásokat foglalta össze a Nexon.

Francia nyugdíjreform: engedhet a kormány

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. január 13.
Címkék: ,
Rovat:

A francia kormány kész visszavonni a vitatott nyugdíjreform tervezetéből a szakszervezetek részéről legnagyobb tiltakozást kiváltó pontot, amely alapján 2027-től 64 évre emelkedne a teljes jogosultság ideje - jelezte szombaton Edouard Philippe miniszterelnök a szociális partnerekhez intézett levelében, miközben országszerte folytatódtak az utcai tiltakozások.