TB-Nyugdíj

2023. szeptember 11.

Ki kérheti a nyugdíj rögzítését 2023-ban?

A nyugdíjrögzítés, azaz a nyugdíj folyósítás nélküli megállapítása nagyon hasznos lehetőség a lehető legnagyobb összegű nyugdíj elérése érdekében.

2023. szeptember 7.

Változtak a TB-kifizetőhelyek létesítésének szabályai

A társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak és a társadalombiztosítás szerveinek állami felügyeletéről szóló 1998. évi XXXIX. törvény hiányosságait eddig a szokásjog helyettesítette, de a közelmúltban változások léptek életbe. A TB-kifizetőhelyek létesítése, megszűntetése és nyilvántartása témakörében a változásokat az RSM blog szakértője gyűjtötte csokorba.

Európai digitális személyiadat-tárcákat vezetne be az EU
2023. szeptember 6.

Európai digitális személyiadat-tárcákat vezetne be az EU

Az Európai Bizottság intézkedéseket javasolt, hogy a személyes jogosultságokat rögzítő digitális eszközök jobb kihasználása révén csökkenjenek az adminisztratív terhek, gyorsabbá és egyszerűbbé váljon a szociális szolgáltatásokhoz a határokon átnyúló hozzáférés a tagállamok közötti letelepedés és a munkavállalás megkönnyítésére.

2023. augusztus 10.

A magyarok csaknem ötöde már 50 éves kora előtt nyugdíjba menne

Ha lehetne, átlagosan már 57 évesen nyugdíjba vonulnának a harmincas, negyvenes és ötvenes korosztály tagjai – erre jutott a K&H biztos jövő felmérése. Ha tehetnék, 19 százalékuk legfeljebb 50 éves koráig dolgozna. Ugyanakkor mindössze 10 százalék azok aránya, akik úgy gondolják, hogy a törvényileg meghatározott nyugdíjkorhatár elérése előtt valóban nyugdíjba tudnak majd vonulni.

Mikor vonulhat nyugdíjba a tanár a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szerint?
2023. július 12.

Mikor vonulhat nyugdíjba a tanár a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szerint?

A pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény tartalmazza a pedagógusok nyugdíjba vonulási lehetőségeivel kapcsolatos szabályokat is. Ebben az írásban összehasonlításra kerülnek a közalkalmazotti jogviszonyból és a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyból történő nyugdíjba vonulási lehetőségekkel kapcsolatos rendelkezések.

2023. június 29.

Egyetemisták árvaellátása

Mind a frissen felvett első éves egyetemi hallgatók, mind a már korábban felsőfokú tanulmányaikat megkezdők számára hasznos információkat mutat be az írás.

Mi legyen a nyugdíj kezdő időpontja?
2023. június 28.

Mi legyen a nyugdíj kezdő időpontja?

A felmerülő lehetőségek kiválasztásánál az egyik meghatározó tényező a nyugdíj összegének nagyságrendje lehet, amely különbséget mutathat abból a szempontból, hogy melyik évben történik a nyugdíjba vonulás. Most az 1958-ban születettek vannak döntési helyzetben.

2023. június 22.

EY: weben keresztül újítanák meg a recepteket a betegek

Egyre többen várják el, hogy még nagyobb arányban jelenjenek meg a digitális megoldások az egészségügyben – derül ki az EY több mint 6000 fő bevonásával készült nemzetközi felméréséből. A megkérdezettek elsősorban online kapnák meg például a laboreredményeiket, az orvos-beteg kapcsolatban azonban továbbra is a személyes találkozókat preferálják.

2023. június 22.

Szolgálati idő betegápolás esetén

A beteg, különösen a beteg gyermek, tartós, személyes ápolásában többféle ellátás segítheti az ápolást végzőt. Ezek az ellátások a nyugdíjjal is kapcsolatban vannak.

Varga Mihály az egészségügy fejlesztését ígéri
2023. június 9.

Varga Mihály az egészségügy fejlesztését ígéri

A kormány folytatja az egészségügy fejlesztését, az ágazatban dolgozók megbecsülését és az infrastruktúra fejlesztését is – mondta a pénzügyminiszter pénteken a Szent Margit Kórház Margit-napi ünnepségén Budapesten.