Pályázatot írtak ki az egyéni nyugdíjszámlákra


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot írt ki az egyéni nyugdíjszámlák megvalósítására. A pályázatra 1,3 milliárd forintnyi EU-s forrás áll rendelkezésre – írja az Origo.


Az egyéni nyugdíjszámlákhoz szükséges informatikai fejlesztés megvalósítására 2013. júliusig lehet benyújtani a pályázatokat, de ezeket kizárólag az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, vagy az általa vezetett konzorcium készítheti el. Az informatikai fejlesztésre az Európai Unió 1,3 milliárd forintot biztosít.

Rodin munkaügyi rendezvények

2013.06.12. –A munkabér és a kártérítési felelősség

2013.06.27. –A munkaviszony megszüntetése

 

A fejlesztés eredményeként a magyar ügyfelek elektronikusan kérhetik majd le adataikat. Ez egyéni nyugdíjszámlákon vezetik az idén január 1-jétől megvalósult társadalombiztosítási befizetéseket, de a számla csak arra alkalmas, mennyi pénzt fizetünk be, a későbbi nyugdíjunkat nem tudhatjuk meg segítségével. A rendszer kifejlesztésének 2014. június 30-ig kell megvalósulnia – írja az Origo.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 26.

Mikor jár özvegyi nyugdíj elvált házastársnak?

Bizonyos esetben az elvált házastárs is jogosult lehet elhunyt volt házastársa után özvegyi nyugdíjra. Ugyanilyen helyzetben lehet az egy évnél hosszabb ideje külön élő házastárs is.

2023. szeptember 18.

Mit jelent az egyetemi felvétel az árvaellátásnál?

Gyakori kérdés, hogy a felsőfokú tanulmányok folytatása milyen hatással van az árvaellátásra való jogosultságra. Írásunk mind a frissen felvett elsőéves egyetemi hallgatók, mind a már korábban felsőfokú tanulmányaikat megkezdők számára hasznos információkat mutat be.