Pályázatot írtak ki az egyéni nyugdíjszámlákra


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot írt ki az egyéni nyugdíjszámlák megvalósítására. A pályázatra 1,3 milliárd forintnyi EU-s forrás áll rendelkezésre – írja az Origo.


Az egyéni nyugdíjszámlákhoz szükséges informatikai fejlesztés megvalósítására 2013. júliusig lehet benyújtani a pályázatokat, de ezeket kizárólag az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság, vagy az általa vezetett konzorcium készítheti el. Az informatikai fejlesztésre az Európai Unió 1,3 milliárd forintot biztosít.

Rodin munkaügyi rendezvények

2013.06.12. –A munkabér és a kártérítési felelősség

2013.06.27. –A munkaviszony megszüntetése

 

A fejlesztés eredményeként a magyar ügyfelek elektronikusan kérhetik majd le adataikat. Ez egyéni nyugdíjszámlákon vezetik az idén január 1-jétől megvalósult társadalombiztosítási befizetéseket, de a számla csak arra alkalmas, mennyi pénzt fizetünk be, a későbbi nyugdíjunkat nem tudhatjuk meg segítségével. A rendszer kifejlesztésének 2014. június 30-ig kell megvalósulnia – írja az Origo.


Kapcsolódó cikkek