Stadionfenntartásra is jó lesz a Tao II.

 • Értesítő a rovat cikkeiről

2017-től kibővítik a tao-pénzek felhasználhatósági körét. 

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár még szerdán jelentette be, hogy a 2017. június 30-án lejáró jelenlegi sporttámogatási rendszert kibővítik. 

A vállalkozásuk 2011 óta nyereségük egy részét sporttámogatásra fordíthatják. Kezdetben a csapatsportágak voltak a kiemelt kedvezményezettek, később pedig utánpótlás-nevelésre is lehetett fordítani a befolyt pénzeket - írja az Index.

Új szolgáltatásokkal bővült az Adó Online:
 • díjmentes cikk és szaklap értesítő
 • kérdés-válasz szolgáltatásunk kényelmesebb használata
 • egyedi szaklap ajánlatok

Szabó Tünde szerint mindez azt eredményezte, hogy a kedvezményezett sportágakban 260 ezerről 350 ezerre nőtt az igazolt versenyzők száma. 

A 2017-júniusában lejáró kedvezményredszert felváltó Tao II. már készül, és ennek feladata az utánpótlás támogatása mellett a megújult infrastruktúra fenntarthatósága lesz - mondta az államtitkár.

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • jog

  Kilenc egészségügyi tárgyú törvényt módosított az Országgyűlés 141 igen, 24 nem szavazattal és nyolc tartózkodással: egyértelműsítették a betegadatokhoz hozzáférést - a kezelőorvos nem továbbíthatja és nem használhatja más célokra a betegek személyes adatait -, továbbá rögzítették, hogy a kezelőorvosoknak 2 órán belül igazolniuk kell a pszichiátriai betegeket érintő korlátozó intézkedéseket.

 • felhő

  Az Országgyűlés döntése értelmében létrejön a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, egy felhőalapú szolgáltatást biztosító informatikai rendszer, amelyen keresztül a szálláshely-szolgáltatók eljuttathatják összes statisztikai adatukat az érintett szerveknek.

 • Parlament

  Az Országgyűlés Hivatalának köztisztviselőire vonatkozó életpályamodellt vezetnek be a parlament döntése alapján.

 • lakás

  Megszavazta az Országgyűlés: változnak a lakások adásvételére vonatkozó illetékszabályok január 1-jétől.

 • ingatlan, pénzügy, mérleg, ház

  A hosszú távú ingatlan bérbeadók jobban járnak jövőre: már senkinek nem kell ingatlan bérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó jövedelme után 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást (eho) fizetni, mindössze 15 százalék szja terheli az ingatlankiadást - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.