Stadionfenntartásra is jó lesz a Tao II.

 • Értesítő a rovat cikkeiről

2017-től kibővítik a tao-pénzek felhasználhatósági körét. 

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár még szerdán jelentette be, hogy a 2017. június 30-án lejáró jelenlegi sporttámogatási rendszert kibővítik. 

A vállalkozásuk 2011 óta nyereségük egy részét sporttámogatásra fordíthatják. Kezdetben a csapatsportágak voltak a kiemelt kedvezményezettek, később pedig utánpótlás-nevelésre is lehetett fordítani a befolyt pénzeket - írja az Index.

Új szolgáltatásokkal bővült az Adó Online:
 • díjmentes cikk és szaklap értesítő
 • kérdés-válasz szolgáltatásunk kényelmesebb használata
 • egyedi szaklap ajánlatok

Szabó Tünde szerint mindez azt eredményezte, hogy a kedvezményezett sportágakban 260 ezerről 350 ezerre nőtt az igazolt versenyzők száma. 

A 2017-júniusában lejáró kedvezményredszert felváltó Tao II. már készül, és ennek feladata az utánpótlás támogatása mellett a megújult infrastruktúra fenntarthatósága lesz - mondta az államtitkár.

 • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az ado.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!

Újdonságok

 • GDPR, EU

  A kormány tervei szerint csak figyelmeztethetné a hatóság a kis- és közepes vállalkozásokat, ha megsértik az Európai Unió most hatályba lépő általános adatvédelmi rendeletét (GDPR) - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

 • SZÉP kártya

  Pünkösdöt követően nagyjából még 3,1 milliárd forint május végig elköltendő összeg maradt a SZÉP-kártyákon - tájékoztatták az MTI-t a kártyakibocsátó pénzintézetek.

 • 50 rubeles orosz aranyérme

  Oroszország nem változtat az adórendszerén az elkövetkező hat évben - jelentette ki Anton Sziluanov, Oroszország első miniszterelnök-helyettese, pénzügyminiszter kedden, a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

 • robot

  A mesterséges intelligencia (MI) elterjedése hozzájárul a munkahelyterméshez, az új állások betöltéséhez azonban egyelőre hiányzik a megfelelő szakembergárda – mutat rá az MIT és az EY felmérése.

 • Fotó: shutterstock

  Azoknál a családi vállalatoknál, ahol az öröklés sorrendje egyértelmű és megegyezik a törvényes renddel, feleslegesnek tűnhet végrendelkezni, azonban a gyakorlat nem ezt mutatja. Ha az örökösök nem értenek egyet, hosszú évekig húzódó pereskedés kezdődhet, ami a kapcsolatok mellett a cég teljesítményére is kihat. A cégvagyon megóvása és a vállalat jövője az érintetteken is túlmutat, hiszen Magyarországon a GDP több mint felét családi cégek állítják elő, jelentős részükben pedig aktuális probléma a generációváltás.