1 százalék: a kutyák megelőzték a gyerekeket Szegeden


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tízszer annyi pénzt adtunk kutyáknak, mint daganatos gyerekeknek – tudósított főcímben a Delmagyar.hu a szegedi szervezetek egy százalékos támogatásárnak alakulásáról.


Összesen 42 millió forinttal támogatták az adójukból a két szegedi állatvédő egyesületet, miközben a gyermekklinika onkológiai osztályának alapítványa – amely jórészt ezekből a pénzekből tud fejleszteni – mindössze 4 millió forintot kapott – írja a delmagyar.hu

A lap beszámol arról is, hogy az egyházak, állatvédők és egészségügyi alapítványok kapták idén is a legtöbb adófelajánlást. Az első húsz helyezett között mindössze két kivétel van: a Nemzeti Tehetségprogram, amely a második legtámogatottabb volt, illetve a daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint hemofíliával kezelt gyermekek és családjaik ingyenes programjait szervező Bátor Tábor Alapítvány, amely a 9. helyen végzett.

Országosan a legjobban támogatott egészségügyi szervezet a Heim Pál Gyermekkórház volt: 154 millió forintjukkal a negyedik helyen zártak az országos listán. Az alaposan megcincált Gyermekrák Alapítvány sem veszített sokat korábbi pozíciójából: még mindig befolyt 70 millió forint számlájukra az adó 1 százalékokból – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.