1,4 millióan igényeltek gázár-támogatást


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Január végéig közel 1,4 millió támogatási igénylés érkezett a gázszolgáltatók részére ügyfeleiktől – közölte a Magyar Gázipari Egyesülés az MTI-vel szerdán. Az egyesülés tagvállalatai az új szociális támogatás bevezetésekor vállalt határidőt betartva, számlázási rendszereiket január 31-én felkészítették a Magyar Államkincstártól érkező támogatott fogyasztókkal kapcsolatos adatok fogadására.

A Magyar Gázipari Egyesülés közölte továbbá, hogy azon ügyfelek számára, akiknek adatait a Magyar Államkincstár eljuttatta az egyesüléshez, a februárban kibocsátott számlán az aktuális időszakra vonatkozó támogatást érvényesítik.

A közlemény szerint a támogatásra jogosult igénylők 39 százalékának jövedelme nem haladja meg az 53.660 forintot, így 40,12 forint köbméterenkénti támogatáshoz jutnak, a jogosult fogyasztók 28 százaléka 53.661 és 67.075 forint közötti jövedelemmel rendelkezik, ezért 32,83 forint köbméterenkénti támogatásban részesül, 21 százalékuk jövedelme 67.076 és 80.490 forint közötti, ezen fogyasztók gázár-támogatása köbméterenként 25,53 forint, valamint 12 százalékuk 80.491 és 93.905 forint jövedelemmel rendelkező támogatási kategóriába sorolható, ezért 18,24 forint köbméterenkénti támogatásra jogosult.

A gázipari egyesülés a technikai ellenőrzése után az igénylések 4 százalékát küldte vissza hibás tételként az Államkincstárnak, melyek főleg elírási hibából adódnak. A jogosultságok elbírálása, a hiánypótlásokkal kapcsolatos ügyintézés továbbra is a Magyar Államkincstár területileg illetékes igazgatóságainak a hatásköre.

A megítélt támogatást a jogosult kérvényezők számára 2007. január elsejéig visszamenőleg legkésőbb a márciusi számlákban jóváírják a szolgáltatók, közölte a Magyar Gázipari Egyesülés.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eÁFA rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van – derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

2024. május 29.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.