Még nem törölt adószámot az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH eddig több mint négyszáz vállalkozás adószámának a felfüggesztéséről hozott határozatot. Ezek harmada már jogerőre emelkedett. A legtöbb érintett cég az építőiparban, az ingatlanforgalmazásban és a fuvarozásban tevékenykedik. A felfüggesztés miatt ritkán reklamálnak, az adóhatóság eddig csak három esetben vonta vissza a határozatát, mert a cégek tisztázták magukat.

A felfüggesztett cégek listáját az APEH közzéteszi. Ha a cégek nem tisztázzák magukat, akkor az adóhatóság törölheti az adószámukat, ilyen azonban még nem történt – írja a Napi Gazdaság. Az APEH listáját egyébként érdemes böngészni, mert a felfüggesztett adószámú céggel veszélyes üzletelni.

Az APEH még tavaly indította el akcióját a fiktív cégek kiszűrésére. Azoknak a vállalkozásoknak az adószámát függesztetették fel, amelyeknél jó ideje elérhetetlenek a tulajdonosok, az utóbbi időben nem vették át postai küldeményüket, illetve az ellenőrök nem találtak senkit a székhelyükön.

Forrás: UnoKapcsolódó cikkek

2021. szeptember 17.

Nem tisztességes bírságkedvezményért elvenni a jogorvoslati jogot

„Fogadd el még akkor is, ha nem érzed jogszerűnek, mert fele annyit fizetsz.” Ez akár egy NAV hirdetés szlogenje is lehetne. És talán nem is lenne különös mindez, ha nem arról lenne szó, hogy a NAV egy hatósági jogalkalmazó, és az ezeknek a szlogeneknek teret engedő jogszabály az adóigazgatási eljárás szabályrendszere.

2021. szeptember 17.

Dante-700 – Dante élete (1. rész)

Dante, a világirodalom egyik legnagyobb alakja 700 éve hunyt el. Főműve, az Isteni színjáték nehéz olvasmány, de ennek ellenére az értő irodalmárok a legmagasztosabb jelzőkkel illetik. Nem véletlenül, hiszen a nyugati kultúrára gyakorolt hatása egyedülálló, az irodalom, a zene, a képzőművészet, a filmművészet egyaránt sokat merített Dante nagyeposzából.