Még nem törölt adószámot az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH eddig több mint négyszáz vállalkozás adószámának a felfüggesztéséről hozott határozatot. Ezek harmada már jogerőre emelkedett. A legtöbb érintett cég az építőiparban, az ingatlanforgalmazásban és a fuvarozásban tevékenykedik. A felfüggesztés miatt ritkán reklamálnak, az adóhatóság eddig csak három esetben vonta vissza a határozatát, mert a cégek tisztázták magukat.

A felfüggesztett cégek listáját az APEH közzéteszi. Ha a cégek nem tisztázzák magukat, akkor az adóhatóság törölheti az adószámukat, ilyen azonban még nem történt – írja a Napi Gazdaság. Az APEH listáját egyébként érdemes böngészni, mert a felfüggesztett adószámú céggel veszélyes üzletelni.

Az APEH még tavaly indította el akcióját a fiktív cégek kiszűrésére. Azoknak a vállalkozásoknak az adószámát függesztetették fel, amelyeknél jó ideje elérhetetlenek a tulajdonosok, az utóbbi időben nem vették át postai küldeményüket, illetve az ellenőrök nem találtak senkit a székhelyükön.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.