Még nem törölt adószámot az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH eddig több mint négyszáz vállalkozás adószámának a felfüggesztéséről hozott határozatot. Ezek harmada már jogerőre emelkedett. A legtöbb érintett cég az építőiparban, az ingatlanforgalmazásban és a fuvarozásban tevékenykedik. A felfüggesztés miatt ritkán reklamálnak, az adóhatóság eddig csak három esetben vonta vissza a határozatát, mert a cégek tisztázták magukat.

A felfüggesztett cégek listáját az APEH közzéteszi. Ha a cégek nem tisztázzák magukat, akkor az adóhatóság törölheti az adószámukat, ilyen azonban még nem történt – írja a Napi Gazdaság. Az APEH listáját egyébként érdemes böngészni, mert a felfüggesztett adószámú céggel veszélyes üzletelni.

Az APEH még tavaly indította el akcióját a fiktív cégek kiszűrésére. Azoknak a vállalkozásoknak az adószámát függesztetették fel, amelyeknél jó ideje elérhetetlenek a tulajdonosok, az utóbbi időben nem vették át postai küldeményüket, illetve az ellenőrök nem találtak senkit a székhelyükön.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).