7%-kal drágulhat a jövedéki adó miatt jövőre a füstölnivaló


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2008 januárjától, uniós kötelezettség alapján hét százalékos jövedékiadó-emelés következhet be a Magyar Dohányipari Szövetség kalkulációja szerint – jelezte tegnap Patai András, a szövetség ügyvezető elnöke.

Az adóemelésre az idei áprilisi és szeptemberi 2.8-2.8 százalékos hasonló lépés után kerülhet sor. A jövő januári adóemeléssel érné el hazánk az Európai Unió által előírt, ezer szálanként 64 eurós tételes adóelemet. A drágulás 2008-as mértékét 255 forint/eurós árfolyamszint mellett számolta ki a szövetség.

Az illetékes a tegnapi sajtótájékoztatón jelezte: 2006-ban összesen 15.4 milliárd szál cigarettát értékesítettek Magyarországon, melyből jövedéki adó formájában 223 milliárd, áfa formájában további 67 milliárd forint bevétele származott a költségvetésnek. Ez az összes költségvetési bevételek mintegy 2%-át tette ki – számolt be az MTI.

Forrás: PortfolioKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.