A GKM tovább egyeztetne a villamosipari dolgozókkal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szerdán reggel várja a villamosipari dolgozók sztrájkbizottságának megállapodás-tervezetét, és ha az előrelépés a jelenlegi ajánlatukhoz képest, akkor kész elfogadni – mondta Garamhegyi Ábel államtitkár hétfőn a minisztériumban. A tárca és a szakszervezetek képviselői hétfőn egyeztettek, a tárcát az államtitkár képviselte a tárgyaláson.

Az államtitkár a sajtó képviselőinek adott nyilatkozatában ismertette a kormány ajánlatát, amely szerinte piackonform és méltányos. A piacnyitásig fennmarad az iparág dolgozóinak kedvezménye, azaz a lakossági áramár 37 százalékát fizetik a villanyszámlában. Utalva a készülő villamosenergia törvénytervezetére az államtitkár közölte: a jogszabályban “nem teszik lehetetlenné” azt, hogy a munkáltatók biztosítsanak hasonló kedvezményt az alkalmazottaknak.

A kormány szándéka, hogy az iparág nyugdíjasainak hasonló kedvezményt biztosítsanak, hiszen ők abban a tudatban mentek nyugdíjba, hogy a kedvezményes tarifát életük végéig élvezhetik – mondta.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.