A Hungrail együttműködési megállapodást kötött a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségével


 A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület együttműködési megállapodást kötött a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségével (VJASZSZ) – közölte a Hungrail.

A megállapodás célja, hogy a két szervezet segítse egymás munkáját, támogassák a magyar gazdaság, a magyar vállalkozások, elsősorban tagvállalataik fejlődését, versenyképességének növekedését.  A felek kölcsönösen megosztják egymással tudásukat, együttműködnek konferenciák szervezésében, továbbá részt vesznek Magyarországon, illetve az Európai Unióban a jogszabályok alakításában, a tagvállalatok szempontjainak érvényesítésében a kormányzat, a hatóságok felé – írták a közleményben.

Mosóczi László, a Hungrail elnöke az aláírást követően a közlemény szerint elmondta: a logisztikai szektor a gazdasági vérkeringés és a növekedés alapja, a beruházás- és exportalapú gazdasági modell motorja. Úgy fogalmazott: „Az előttünk fekvő megállapodás elsődleges célja, hogy tovább erősítsük partnereinkkel a hazai logisztikai és vasúti fuvarozói ágazatot, hogy helyzetbe hozzuk a vasutat, csökkentsük versenyhátrányát más áruszállítási módokkal szemben, és növeljük esélyeit a nemzetközi árualapokért folytatott küzdelemben”.

A 2006-ban alakult Hungrail a hazai vasúti ágazat érdekképviseleti egyesülete. A VJASZSZ harminc éve tömöríti a vámügyintézőket, vámközreműködőket, szállítmányozással foglalkozó tagokat, tevékenysége kiterjed az adózási, jövedéki, agrár, hulladékgazdálkodási szakterületekre, illetve a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos ügyekre is.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2020. december 23.

A vasúti fuvarozók mentőövet kérnek

A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület arra kéri a kormányt, hogy még az idén döntsön a vasúti árufuvarozás támogatásáról, ezen belül elsősorban a pályahasználati díjak csökkentéséről, amit október óta lehetővé tesz az Európai Bizottság és Tanács rendelete is – derül ki a Világgazdaság cikkéből.
2016. június 8.

A vasútra is kiterjeszthetik az EKAER-t

Az adóhatóság szerint csökkenne az adóelkerülés kockázata, ha a rendszert a vasútra is kiterjesztenék – írja az iho.hu közlekedési szakportál. 

2018. március 8.

A digitális jövőre készül a NAV

A NAV 2.0 megújulási program egyik fontos célja, hogy az adó- és vámhatóság felkészüljön a digitális jövőre – mondta Kalocsai Kornél, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) stratégiai projekt koordinációért felelős szakfőigazgatója csütörtökön Debrecenben