A szlovák orvosok több biztosítót akarnak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A több biztosítós egészségügyi rendszer eltörlése a demokrácia végét jelentené – vélekedik a szlovák szakorvosi szövetség (SLUS), amely nemrég 6000 aláírással megerősített petíciót adott át a témában a pozsonyi egészségügyi minisztériumnak.

Andrej Janco, a SLUS elnöke szerint ha a kormány szándékainak megfelelően ismét egyetlen egészségbiztosítót hoznának létre, azzal szűkítenék a betegek és az egészségügyi szolgáltatók szabadságát, és rontanák az ágazat hatékonyságát.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.