A vártnál jóval kisebb lett az államháztartási hiány

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. március 6.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya 216,9 milliárd forint lett 2007 februárjában, szemben a korábban prognosztizált 251,2 milliárd forinttal – közölte az előzetes adatot a Pénzügyminisztérium (PM) kedden.

Az államháztartás az idén az első két hónapban – önkormányzatok nélkül – 413,1 milliárd forint deficittel zárt. A PM február végére 447,4 milliárd forint hiányt várt.

A szaktárca érvényes első negyedévi hiányprognózisa 894,5 milliárd forint. Amennyiben ezen nem változtat a PM, úgy márciusban – amikor a 13 havi nyugdíj első részét fizetik – 405 milliárd forint deficit keletkezik, ha viszont a februári kedvezőbb adattal számol, akkor a hiány 371 milliárd forint lehet.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Az adóhatóság vezetői székéből a miniszterelnöki székbe
2020. január 16.

Az adóhatóság vezetői székéből a miniszterelnöki székbe

Oroszországban valami elkezdődött. Putyin 2020. január 15-én beszédet mondott, két órával később lemondott a kormány, estére bejelentették az új miniszterelnök személyét. Mihail Misusztyin az előző tíz évben az orosz adóhatóság első számú vezetője volt.