A vártnál jóval kisebb lett az államháztartási hiány

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. március 6.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiánya 216,9 milliárd forint lett 2007 februárjában, szemben a korábban prognosztizált 251,2 milliárd forinttal – közölte az előzetes adatot a Pénzügyminisztérium (PM) kedden.

Az államháztartás az idén az első két hónapban – önkormányzatok nélkül – 413,1 milliárd forint deficittel zárt. A PM február végére 447,4 milliárd forint hiányt várt.

A szaktárca érvényes első negyedévi hiányprognózisa 894,5 milliárd forint. Amennyiben ezen nem változtat a PM, úgy márciusban – amikor a 13 havi nyugdíj első részét fizetik – 405 milliárd forint deficit keletkezik, ha viszont a februári kedvezőbb adattal számol, akkor a hiány 371 milliárd forint lehet.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Koronavírus: a brit adóhatóság laza, az osztrák kemény
2020. március 30.

A brit és az új-zélandi adóhatóság kifejezetten rugalmasan és enyhén bánik az adózókkal a járványhelyzetre való tekintettel. Az EU-tagállamok adóhatóságai sokkal szigorúbbak, különösen Németországban és Ausztriában nincs pardon a mulasztóknak.