APEH a kalózszoftverek ellen, a 300 milliárdért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Együttműködik az Adó-és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) valamint a Business Software Alliance (BSA) nemzetközi jogvédő szervezet a gazdasági célú illegális szoftverhasználat visszaszorítása érdekében, az erről szóló megállapodást szerdán írta alá Szikora János, az APEH elnöke és George Herrnleben, a BSA közép-kelet-európai igazgatója.

Magyarországon jelenleg a szoftverek 42 százalékát illegálisan használják. Ha ezt az arányt sikerülne leszorítani a 35 százalékos uniós átlagra, ez a BSA igazgatója szerint 30 milliárd forinttal növelné a magyar állam adóbevételeit, s 2.500 magasan képzett munkaerő alkalmazását tenné lehetővé a szoftveriparban.

Szikora János a megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta: a szoftverek jogtisztaságának ellenőrzésére célvizsgálatok nem indulnak, az egyéb vizsgálatok keretében kerítenek majd sort erre.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.