A VPOP nyomoz tovább az Il Ferro-ügyben

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. július 20.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vám- és pénzügyőrség még nem kapta meg a rendőrségtől az Il Ferro-ügy papírjait – mondta el Sipos Jenő szóvivő a távirati iroda érdeklődésére pénteken. Hozzátette: ha megérkeznek az iratok, tanulmányozni fogják őket.

Az autóreklámokkal foglalkozó társaság ügyében május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A BRFK a nyomozás elrendelése előtt hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy nyolcezer autós ügyféllel szerződést kötő Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek a nyomozás elrendeléséről május elején. A fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló nyomozás során igazságügyi könyvszakértőt rendeltek ki, akinek a véleménye július elején érkezett meg a rendőrséghez.

A BRFK csütörtökön tudatta: a rendőrök és ügyészek a szakvélemény áttanulmányozása után egyetértettek abban, hogy csalás nem állapítható meg, de a számvitel rendje megsértésének és az adócsalásnak a gyanúja igen, így ezek vonatkozásában az iratokat az illetékes nyomozó hatósághoz, a vám- és pénzügyőrséghez küldi meg a BRFK.

Az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán, a nyomozás elrendelése után egy héttel több ezer, az ügyfelek személyes adatait is tartalmazó szerződést találtak. Az iratokat, azok tartalmát a rendőrség tanulmányozta, és megállapította, hogy nem valósult meg a visszaélés személyes adattal bűncselekménye. E bűncselekmény vonatkozásában a rendőrség június 19-én megszüntette az eljárást, mivel jelentős érdeksérelem nem állapítható meg.

A cég február vége óta nem fizetett ügyfeleinek. Az érintett autósok július elején pertársaságot alapítottak.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.