A VPOP nyomoz tovább az Il Ferro-ügyben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vám- és pénzügyőrség még nem kapta meg a rendőrségtől az Il Ferro-ügy papírjait – mondta el Sipos Jenő szóvivő a távirati iroda érdeklődésére pénteken. Hozzátette: ha megérkeznek az iratok, tanulmányozni fogják őket.

Az autóreklámokkal foglalkozó társaság ügyében május 2-án csalás megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás. A BRFK a nyomozás elrendelése előtt hivatalból vizsgálta, hogy a mintegy nyolcezer autós ügyféllel szerződést kötő Il Ferro ügyében történt-e bűncselekmény, és a beszerzett információk alapján döntöttek a nyomozás elrendeléséről május elején. A fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló nyomozás során igazságügyi könyvszakértőt rendeltek ki, akinek a véleménye július elején érkezett meg a rendőrséghez.

A BRFK csütörtökön tudatta: a rendőrök és ügyészek a szakvélemény áttanulmányozása után egyetértettek abban, hogy csalás nem állapítható meg, de a számvitel rendje megsértésének és az adócsalásnak a gyanúja igen, így ezek vonatkozásában az iratokat az illetékes nyomozó hatósághoz, a vám- és pénzügyőrséghez küldi meg a BRFK.

Az Il Ferro volt budapesti telephelyének udvarán, a nyomozás elrendelése után egy héttel több ezer, az ügyfelek személyes adatait is tartalmazó szerződést találtak. Az iratokat, azok tartalmát a rendőrség tanulmányozta, és megállapította, hogy nem valósult meg a visszaélés személyes adattal bűncselekménye. E bűncselekmény vonatkozásában a rendőrség június 19-én megszüntette az eljárást, mivel jelentős érdeksérelem nem állapítható meg.

A cég február vége óta nem fizetett ügyfeleinek. Az érintett autósok július elején pertársaságot alapítottak.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.