Adósságcsapdához vezet a fogyasztási hitel


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hozzávetőleg 20 milliárd forint értékben vesznek fel fogyasztási hiteleket a háztartások havonta Magyarországon – írja a Magyar Hírlap.

Ezeknek a hiteleknek igen magas a kamata, a teljes hitelmutató (THM) ezekre a kölcsönökre átlagosan 25-30 százalék, ám sokszor a 40 százalékot is meghaladja. A magas kamatot a bankok azzal magyarázzák, hogy a hitelek mögött nincs fedezet, így a kockázatuk nagyon magas.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete arra int, hogy pénz felvételekor az apró betűs fejezeteket is célszerű elolvasni. A személyi kölcsönök esetében is olcsóbbak az euró- vagy svájci frank-alapú hitelek, ám árelőnyük korántsem akkora, mint a lakáshiteleknél – írja a lap.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.

2024. április 12.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (7. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.