Adósságcsapdához vezet a fogyasztási hitel


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hozzávetőleg 20 milliárd forint értékben vesznek fel fogyasztási hiteleket a háztartások havonta Magyarországon – írja a Magyar Hírlap.

Ezeknek a hiteleknek igen magas a kamata, a teljes hitelmutató (THM) ezekre a kölcsönökre átlagosan 25-30 százalék, ám sokszor a 40 százalékot is meghaladja. A magas kamatot a bankok azzal magyarázzák, hogy a hitelek mögött nincs fedezet, így a kockázatuk nagyon magas.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete arra int, hogy pénz felvételekor az apró betűs fejezeteket is célszerű elolvasni. A személyi kölcsönök esetében is olcsóbbak az euró- vagy svájci frank-alapú hitelek, ám árelőnyük korántsem akkora, mint a lakáshiteleknél – írja a lap.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.