Adóemelés jön a Margitszigeten

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. szeptember 21.
Címkék: ,
Rovat:
a Margitszigeten jövőre 1898 forintot kell majd fizetniük négyzetméterenként az adóalanyoknak.

Az építményadó emeléséről is tárgyalni fog szeptember 26.-i ülésén a Fővárosi Önkormányzat közgyűlése – írja az mfor.hu. A honlapon elérhető előterjesztés szerint a Margitszigeten jövőre 1898 forintot kell majd fizetniük négyzetméterenként az adóalanyoknak.

A pénzügyi főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor által jegyzett javaslat az inflációval magyarázza az adó emelésének szükségességét. A helyi adókról szóló törvény ugyanis lehetővé teszi, hogy az inflációval valorizálni lehessen az adó amúgy 1100 forintban meghatározott felső határát.

Az adó meghatározása során azt a szempontot is figyelembe veszi a főváros, hogy a Margitsziget mind az idegenforgalom, mint a rekreációs tevékenység szempontjából Budapest kiemelkedő pontjának számít – áll az előterjesztésben. A szigeten hotelek, sportlétesítmények, vendéglátóhelyek működnek, mint potenciális adóalanyok – áll az mfor.hu cikkében.


Kapcsolódó cikkek:


Online számlabejelentés: új fejlesztés kell
2019. február 20.

Online számlabejelentés: új fejlesztés kell

Változást hozott az év eleje a valós idejű számlaadat-szolgáltatásban. Az adatszolgáltatáshoz használt jelenlegi XML séma, vagyis az adóhatóság által elvárt adatstruktúra régi verziója már csak néhány hónapig lesz használható.

Jönnek a vagyonkezelő alapítványok
2019. február 19.

Jönnek a vagyonkezelő alapítványok

Hiánypótló jogintézmény kerül bevezetésre Magyarországon, amennyiben az Országgyűlés a múlt héten beterjesztett vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt elfogadja. Az eddig jellemzően német nyelvterületeken alkalmazott vagyonkezelői konstrukció a családi magánvagyonok generációkon történő átörökítését, megóvását, fenntartását szolgálja.

Új lehetőség a helyi adók befizetésére
2019. február 18.

Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telekommunikációs cégek, biztosítók és egyéb szolgáltatók számlái mellett - közölte a Díjnet Zrt.

A nagyvárosok ingatlanpiacát lendíti fel a csok
2019. február 18.

A használt lakás vásárlására is igénybe vehető családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására vélhetően a főváros környékén, a régióközpontokban és a fontosabb iparvárosokban fellendül majd az ingatlanpiac keresleti oldala - közölte az Otthon Centrum a kormány új, otthonteremtést támogató lépéseire reagálva.