Adóemelés jön a Margitszigeten

Szerző: Adó Online
Dátum: 2018. szeptember 21.
Címkék: ,
Rovat:
a Margitszigeten jövőre 1898 forintot kell majd fizetniük négyzetméterenként az adóalanyoknak.

Az építményadó emeléséről is tárgyalni fog szeptember 26.-i ülésén a Fővárosi Önkormányzat közgyűlése – írja az mfor.hu. A honlapon elérhető előterjesztés szerint a Margitszigeten jövőre 1898 forintot kell majd fizetniük négyzetméterenként az adóalanyoknak.

A pénzügyi főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor által jegyzett javaslat az inflációval magyarázza az adó emelésének szükségességét. A helyi adókról szóló törvény ugyanis lehetővé teszi, hogy az inflációval valorizálni lehessen az adó amúgy 1100 forintban meghatározott felső határát.

Az adó meghatározása során azt a szempontot is figyelembe veszi a főváros, hogy a Margitsziget mind az idegenforgalom, mint a rekreációs tevékenység szempontjából Budapest kiemelkedő pontjának számít – áll az előterjesztésben. A szigeten hotelek, sportlétesítmények, vendéglátóhelyek működnek, mint potenciális adóalanyok – áll az mfor.hu cikkében.


Kapcsolódó cikkek:


Jogkövetési vizsgálat vagy adóellenőrzés?
2018. október 17.

Az adóigazgatási rendtartás (Air.) 2018. január 1-től lecsökkentette az ellenőrzési eljárástípusok számát. Az Air immár csak két ellenőrzési típust nevesít: az adóellenőrzést és a jogkövetési vizsgálatot.

Kevesebben tartoznak tartósan az adóhatóságnak
2018. október 17.

Kevesebben tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), de a harmadik negyedévben mérséklődött a számuk - derül ki a NAV honlapján közzétett adatokból.

Változások a bejelentett részesedések szabályaiban
2018. október 17.

2018. augusztus 25-i hatállyal módosult a társasági adóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény. A módosítások a további részesedések bejelentésének vonatkozásában is tartalmaznak kedvezményeket, így bejelenthetővé válnak olyan részesedések is, amelyeket a korábbi szabályok alapján nem volt lehetőség bejelenteni az adóhatósághoz. A következőkben a bejelenthető részesedések szabályait tekintjük át a változások tükrében.

Egymilliárd forintos áfacsalás Borsodban
2018. október 16.

Egymilliárd forintnál is több kárt okozott a költségvetésnek az az áfacsaló bűnszervezet, amelyet a napokban füleltek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi pénzügyi nyomozói Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az összehangolt akcióban csaknem ugyanilyen értékben foglaltak le különböző vagyontárgyakat, számlákon lévő pénzt - közölte a NAV sajtóreferense.