Adóhivatali rekord született


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hétfő éjfélkor járt le a határideje az elektronikus járulékbevallásnak a munkáltatók és egyéni vállalkozók esetében. Vasárnap estig 800 ezren tettek eleget kötelezettségüknek, hétfő délutánig további mintegy 160 ezren küldték el bevallásukat, vagyis több mint félmillió e-bevallás ekkor még beadásra várt.

Ekkora körben most bizonyított először a rendszer, amely az adóhivatal szerint bírja a terhelést. Vasárnap egyébként rekord született: 184 ezer bevallás érkezett – mondta a Magyar Rádiónak Nagy József, az APEH főosztályvezetője.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.