Adóhivatali rekord született


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hétfő éjfélkor járt le a határideje az elektronikus járulékbevallásnak a munkáltatók és egyéni vállalkozók esetében. Vasárnap estig 800 ezren tettek eleget kötelezettségüknek, hétfő délutánig további mintegy 160 ezren küldték el bevallásukat, vagyis több mint félmillió e-bevallás ekkor még beadásra várt.

Ekkora körben most bizonyított először a rendszer, amely az adóhivatal szerint bírja a terhelést. Vasárnap egyébként rekord született: 184 ezer bevallás érkezett – mondta a Magyar Rádiónak Nagy József, az APEH főosztályvezetője.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.