Áfacsalókat vettek őrizetbe


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Általános forgalmi adócsalókat vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, a két férfi fiktív exportról szóló számlák alapján összesen 50 millió forintot vett fel jogtalanul az adóhatóságtól – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

Az egyik, 36 éves gyanúsítottat még június 26-án, míg a másik, 37 éves ugyancsak nyíregyházi lakost, most kedden fogta el a megyei főkapitányság célkörözési csoportja és a Jonatán bevetési alosztály egysége – mondta Fedor Rita.

Megjegyezte: a keddi elfogás egy összehangolt akció eredménye volt, a Debreceni Ítélőtábla körözése alapján az áfacsalás második számú gyanúsítottját Nyíregyházán vették őrizetbe. A szóvivőhelyettes tájékoztatása szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy fiktív exportról szóló számlákra összesen 85 millió forint áfát igényeltek vissza az adóhatóságtól, s abból 50 millió forintot kaptak meg.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.