Áfacsalókat vettek őrizetbe


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Általános forgalmi adócsalókat vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, a két férfi fiktív exportról szóló számlák alapján összesen 50 millió forintot vett fel jogtalanul az adóhatóságtól – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

Az egyik, 36 éves gyanúsítottat még június 26-án, míg a másik, 37 éves ugyancsak nyíregyházi lakost, most kedden fogta el a megyei főkapitányság célkörözési csoportja és a Jonatán bevetési alosztály egysége – mondta Fedor Rita.

Megjegyezte: a keddi elfogás egy összehangolt akció eredménye volt, a Debreceni Ítélőtábla körözése alapján az áfacsalás második számú gyanúsítottját Nyíregyházán vették őrizetbe. A szóvivőhelyettes tájékoztatása szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy fiktív exportról szóló számlákra összesen 85 millió forint áfát igényeltek vissza az adóhatóságtól, s abból 50 millió forintot kaptak meg.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.