Áfacsalókat vettek őrizetbe


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Általános forgalmi adócsalókat vett őrizetbe a rendőrség Nyíregyházán, a két férfi fiktív exportról szóló számlák alapján összesen 50 millió forintot vett fel jogtalanul az adóhatóságtól – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság helyettes sajtószóvivője.

Az egyik, 36 éves gyanúsítottat még június 26-án, míg a másik, 37 éves ugyancsak nyíregyházi lakost, most kedden fogta el a megyei főkapitányság célkörözési csoportja és a Jonatán bevetési alosztály egysége – mondta Fedor Rita.

Megjegyezte: a keddi elfogás egy összehangolt akció eredménye volt, a Debreceni Ítélőtábla körözése alapján az áfacsalás második számú gyanúsítottját Nyíregyházán vették őrizetbe. A szóvivőhelyettes tájékoztatása szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy fiktív exportról szóló számlákra összesen 85 millió forint áfát igényeltek vissza az adóhatóságtól, s abból 50 millió forintot kaptak meg.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.

2022. június 30.

Ellenőrzési határidők és a mulasztási bírság kapcsolata

A mulasztási bírságok sokfélék, de vannak közös szabályaik. Ilyen a bírság kiszabásakor alkalmazandó mérlegelés, vagy különféle adózók esetében irányadó kedvezőbb, vagy hátrányosabb rendelkezések alkalmazása megbízható, vagy kockázatos adózók esetében. Érdekes jogesetet mutatunk be.