Alufelniként szállította a csempészett cigarettát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cigarettacsempészt buktattak le a pénzügyőrök az M1 autópálya nagyigmándi pihenőjénél.

A magyar járműszerelvény az okmányok szerint 9 tonna alufelnit szállított Angliába. Ám az átvizsgáláskor kiderült: papírzsákokba csomagolva közel 20 ezer doboz koszovói adójegyes cigaretta rejtőzik a legális rakomány mellett, mintegy 10 millió forint értékben. A jármű vezetője akár 55 millió forintos jövedéki bírságra is számíthat. Ellene jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.