Az új adótörvény erősítheti a fontot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Egyesült Királyságban bejegyzett multinacionális vállalatok anyaországba importált külföldön elért profitja adómentessé válhatna a brit honatyák legújabb elképzelései szerint.

A hír felröppenése hallatán azonnal erősödésbe kezdett – főként az egyébként is gyengélkedő dollárral szemben – az angol deviza, a jegyzések akár a két dollár per font árfolyamot is átléphetik. Az Egyesült Államokban 2005 folyamán lépett életbe egy hasonló törvénycsomag, amely akkor a dollár extrém erősödését vonta maga után – jelenti a Bloomberg.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.