Az új adótörvény erősítheti a fontot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Egyesült Királyságban bejegyzett multinacionális vállalatok anyaországba importált külföldön elért profitja adómentessé válhatna a brit honatyák legújabb elképzelései szerint.

A hír felröppenése hallatán azonnal erősödésbe kezdett – főként az egyébként is gyengélkedő dollárral szemben – az angol deviza, a jegyzések akár a két dollár per font árfolyamot is átléphetik. Az Egyesült Államokban 2005 folyamán lépett életbe egy hasonló törvénycsomag, amely akkor a dollár extrém erősödését vonta maga után – jelenti a Bloomberg.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.