Az unió rendezné adóvitáját Svájccal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az EU külügyminiszterei felkérték az Európai Bizottságot, hogy kezdjen tárgyalásokat Svájccal az ottani társasági adó vitás kérdéseiről.

A brüsszeli testület már februárban felszólította Bernt, hogy változtasson a társaságiadó-szabályokon, mivel az unió szerint több svájci kanton tisztességtelen adóelőnyöket nyújt olyan cégeknek, amelyek a profitot az EU-ban termelik meg. Brüsszel szerint az adószabályok állami támogatások hatásaival érnek fel néhány svájci székhelyű társaság számára, ez ellentmond az 1972-es EK–svájci egyezménynek.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).