Az unió rendezné adóvitáját Svájccal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az EU külügyminiszterei felkérték az Európai Bizottságot, hogy kezdjen tárgyalásokat Svájccal az ottani társasági adó vitás kérdéseiről.

A brüsszeli testület már februárban felszólította Bernt, hogy változtasson a társaságiadó-szabályokon, mivel az unió szerint több svájci kanton tisztességtelen adóelőnyöket nyújt olyan cégeknek, amelyek a profitot az EU-ban termelik meg. Brüsszel szerint az adószabályok állami támogatások hatásaival érnek fel néhány svájci székhelyű társaság számára, ez ellentmond az 1972-es EK–svájci egyezménynek.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.