Nemsokára talán már bankkártyával is fizethetünk az adóhivatalokban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pettkó András MDF-es képviselő önálló indítványt adott be a parlamentben.

A képviselő javaslata – az APEH-hivatalokat lássák el bankkártya-leolvasó terminálokkal – azt a célt szolgálja, hogy ˝az információs társadalom korszakában ne kelljen adótartozás befizetése miatt, vagy akár egy nullás papír kiváltásakor egy sárga csekkel elmenni a postára befizetni a szükséges összeget, majd utána visszamenni az adóhatóság szolgáltatásáért˝.

Az ellenzéki képviselő előterjesztőként támogatta azt a módosító javaslatot, amelynek értelmében nincs szükség törvénymódosításra, hanem a kormány rendeletben alkotja meg az adóhivatalok terminálokkal történő ellátását.

Az elnöklő Világosi Gábor lezárta az általános vitát, a módosító javaslatokról az Országgyűlés következő ülésén határoznak a képviselők.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. május 21.

Szja: vármegye és BKK-bérlet térítése

A cég budapesti székhellyel rendelkezik, és a budapesti munkavállaló BKK bérlet helyett Pest vármegyei bérletet vásárol. Kérdés, hogy elszámolható-e adómentesen a vármegyebérlet a BKK bérlet helyett, illetve Budapest közigazgatási határán kívülről munkába járáshoz igénybe vett vármegyebérlet elszámolható-e számla nélkül adómentesen?