Nemsokára talán már bankkártyával is fizethetünk az adóhivatalokban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pettkó András MDF-es képviselő önálló indítványt adott be a parlamentben.

A képviselő javaslata – az APEH-hivatalokat lássák el bankkártya-leolvasó terminálokkal – azt a célt szolgálja, hogy ˝az információs társadalom korszakában ne kelljen adótartozás befizetése miatt, vagy akár egy nullás papír kiváltásakor egy sárga csekkel elmenni a postára befizetni a szükséges összeget, majd utána visszamenni az adóhatóság szolgáltatásáért˝.

Az ellenzéki képviselő előterjesztőként támogatta azt a módosító javaslatot, amelynek értelmében nincs szükség törvénymódosításra, hanem a kormány rendeletben alkotja meg az adóhivatalok terminálokkal történő ellátását.

Az elnöklő Világosi Gábor lezárta az általános vitát, a módosító javaslatokról az Országgyűlés következő ülésén határoznak a képviselők.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.