Banki önszabályozást szorgalmazva


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megvizsgálják a pozitív adósnyilvántartásnak, a hitelkiváltásnak, az egyoldalú szerződés-módosításnak a lehetőségét a bankszövetség munkacsoportjai.

A bankszövetség a kormányfő által felállított banki bizottság jelentésének egyes kérdésköreire munkacsoportokat hoz létre, amelyekben mind a pénzügyi szolgáltatók, mind az érdekelt állami szervezetek képviseltetik magukat és idén június 30-ig kidolgozzák a bizottság ajánlásaival kapcsolatos megoldási javaslataikat. Az indítványok zöme elsősorban a szolgáltató intézmények önszabályozását szorgalmazzák.

A szakértői munkacsoportok megvizsgálják a pozitív adósnyilvántartásnak, a banki alapszámla létrehozásának, a hitelkiváltásnak, az egyoldalú szerződés-módosításnak a kérdéskörét. Hangsúlyt fektetnek a fogyasztóvédelmi szempontokra és a pénzügyi kultúra fejlesztésére. A lakossági pénzügyi szolgáltatások színvonalának emelését szolgáló konkrét javaslatok kidolgozásánál figyelembe kell venni mind az uniós folyamatokat, mind az eddigi hazai tapasztalatokat.

Forrás: Piac&ProfitKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.