Banki önszabályozást szorgalmazva


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megvizsgálják a pozitív adósnyilvántartásnak, a hitelkiváltásnak, az egyoldalú szerződés-módosításnak a lehetőségét a bankszövetség munkacsoportjai.

A bankszövetség a kormányfő által felállított banki bizottság jelentésének egyes kérdésköreire munkacsoportokat hoz létre, amelyekben mind a pénzügyi szolgáltatók, mind az érdekelt állami szervezetek képviseltetik magukat és idén június 30-ig kidolgozzák a bizottság ajánlásaival kapcsolatos megoldási javaslataikat. Az indítványok zöme elsősorban a szolgáltató intézmények önszabályozását szorgalmazzák.

A szakértői munkacsoportok megvizsgálják a pozitív adósnyilvántartásnak, a banki alapszámla létrehozásának, a hitelkiváltásnak, az egyoldalú szerződés-módosításnak a kérdéskörét. Hangsúlyt fektetnek a fogyasztóvédelmi szempontokra és a pénzügyi kultúra fejlesztésére. A lakossági pénzügyi szolgáltatások színvonalának emelését szolgáló konkrét javaslatok kidolgozásánál figyelembe kell venni mind az uniós folyamatokat, mind az eddigi hazai tapasztalatokat.

Forrás: Piac&ProfitKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.