Banki önszabályozást szorgalmazva


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megvizsgálják a pozitív adósnyilvántartásnak, a hitelkiváltásnak, az egyoldalú szerződés-módosításnak a lehetőségét a bankszövetség munkacsoportjai.

A bankszövetség a kormányfő által felállított banki bizottság jelentésének egyes kérdésköreire munkacsoportokat hoz létre, amelyekben mind a pénzügyi szolgáltatók, mind az érdekelt állami szervezetek képviseltetik magukat és idén június 30-ig kidolgozzák a bizottság ajánlásaival kapcsolatos megoldási javaslataikat. Az indítványok zöme elsősorban a szolgáltató intézmények önszabályozását szorgalmazzák.

A szakértői munkacsoportok megvizsgálják a pozitív adósnyilvántartásnak, a banki alapszámla létrehozásának, a hitelkiváltásnak, az egyoldalú szerződés-módosításnak a kérdéskörét. Hangsúlyt fektetnek a fogyasztóvédelmi szempontokra és a pénzügyi kultúra fejlesztésére. A lakossági pénzügyi szolgáltatások színvonalának emelését szolgáló konkrét javaslatok kidolgozásánál figyelembe kell venni mind az uniós folyamatokat, mind az eddigi hazai tapasztalatokat.

Forrás: Piac&Profit


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. május 21.

Szja: vármegye és BKK-bérlet térítése

A cég budapesti székhellyel rendelkezik, és a budapesti munkavállaló BKK bérlet helyett Pest vármegyei bérletet vásárol. Kérdés, hogy elszámolható-e adómentesen a vármegyebérlet a BKK bérlet helyett, illetve Budapest közigazgatási határán kívülről munkába járáshoz igénybe vett vármegyebérlet elszámolható-e számla nélkül adómentesen?