Bevált az APEH fenyegetés: 4 milliárddal többet hagytunk az államnak…


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Augusztus 13.-án járt le a határidő, ameddig vissza lehetett igényelni a kifizetett regisztrációs adó egy részét. Mostanra már pontos adatokat kapott a Vám- és Pénzügyőrség, 4 milliárd forinttal maradt több a kasszában, mint eredetileg tervezték – írja a Világgazdaság.

A határidő lejárt, és összesen valamivel több mint 30 ezer igénylés érkezett a Vám- és Pénzügyőrséghez. Ebből 26 ezret már meg is vizsgáltak, még 5,2 ezer vár bírálatra, aminek előre láthatólag 1 hónap az átfutási ideje.

Az eddigi eredmények alapján viszont az látszik, hogy összesen közel 6 milliárd forintra tartanak igényt a korábbi befizetők. Vagyis az eredetileg tervezett 10 milliárd forintból, amit a Vám- és Pénzügyőrség bevételi előirányzatából vontak le, 4 milliárd forintra nem tartanak igényt az autósok.

Eddig összesen 664 kérelmet utasítottak el, különböző hiányosságok miatt, de a szakemberek szerint sokan azért nem igényelték vissza az adó összegét, mert autóvásárláskor nem kaptak olyan számlát, amin megfelelően látszott volna, hogy az adó mekkora hányadát hárította a kereskedő a vevőre. Az sem kizárt, hogy ezekben az esetekben peres úton próbálják meg az autósok visszakapni pénzüket.

Forrás: Pénzcentrum


Kapcsolódó cikkek