Budapesten túl kevés a gazdag?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fővárosban tavaly óta mindössze tízzel, valamivel több mint 400-ra bővült a luxusadóalanyok száma, így az idén sem számíthatnak túl sok bevételre – a bevezetéskor a kormány országos szinten milliárdos nagyságrendűre becsülte a bevételt ebből az adónemből.

A márciusi bevallások szerint a luxusadóból idén 108 millió forint várható a fővárosban, miközben több mint 70 olyan adózót tartanak nyilván Budapesten, aki nem, vagy csak részben fizette meg a kivetett luxusadót. Az adóbevallást elmulasztókat továbbra is keresik az adóügyosztály munkatársai az APEH revizoraival együttműködve, akik vagyonosodási vizsgálat keretében végzik az ellenőrzést.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.