Budapesten túl kevés a gazdag?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fővárosban tavaly óta mindössze tízzel, valamivel több mint 400-ra bővült a luxusadóalanyok száma, így az idén sem számíthatnak túl sok bevételre – a bevezetéskor a kormány országos szinten milliárdos nagyságrendűre becsülte a bevételt ebből az adónemből.

A márciusi bevallások szerint a luxusadóból idén 108 millió forint várható a fővárosban, miközben több mint 70 olyan adózót tartanak nyilván Budapesten, aki nem, vagy csak részben fizette meg a kivetett luxusadót. Az adóbevallást elmulasztókat továbbra is keresik az adóügyosztály munkatársai az APEH revizoraival együttműködve, akik vagyonosodási vizsgálat keretében végzik az ellenőrzést.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. május 21.

Szja: vármegye és BKK-bérlet térítése

A cég budapesti székhellyel rendelkezik, és a budapesti munkavállaló BKK bérlet helyett Pest vármegyei bérletet vásárol. Kérdés, hogy elszámolható-e adómentesen a vármegyebérlet a BKK bérlet helyett, illetve Budapest közigazgatási határán kívülről munkába járáshoz igénybe vett vármegyebérlet elszámolható-e számla nélkül adómentesen?