Csempészcigarettára csapott le a NAV


Csaknem négymillió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán.

Szerdai közleményében a hatóság tudatta, hogy Romániából tartott Angliába egy kisbusz, amikor a pénzügyőrök félreállították rutinellenőrzésre. A jármű átvizsgálásakor kiderült, hogy a férfi az úgynevezett „szánkótechnikát” alkalmazta: a járműve tetőterébe sínből és madzagból álló egyszerű kis szerkezettel csúsztatott be dohányárut. A pénzügyőrök az autó tetőterében 1710 doboz cigarettát találtak.

A járőrök a csaknem négymillió forint értékű magyar zárjegy nélküli dohányárut lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt eljárást indítottak – olvasható a NAV közleményében.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. október 28.

Csempészcigarettát foglalt le a NAV

Tizenegymillió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Tiszaadony közelében – közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn.
2019. április 8.

Csempészcigarettát talált a NAV Záhonynál

Mintegy nyolcvannyolc millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy kamionban a záhonyi magyar-ukrán határállomáson – közölte a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatósága rendészeti főosztályának sajtóreferense.
2015. április 30.

Csempészcigit talált a NAV a Tisza-parton

Harmincmillió forint értékű csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Szatmárcseke határában, a Tisza partján – közölte az adóhatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának sajtóreferense.