Putyin 38 országgal, köztük Magyarországgal kötött adóegyezmények egyes pontjait felfüggeszti


Elrendelte Vlagyimir Putyin orosz elnök az Oroszországgal szemben barátságtalan államokkal – az Egyesült Államokkal, az EU-tagállamokkal, Kanadával, Japánnal és más országokkal – kötött adóegyezmények egyes rendelkezéseinek felfüggesztését.

A rendelet értelmében felfüggesztik a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodások egyes rendelkezéseit. Az elnök utasította az orosz kormányt, hogy dolgozza ki a vonatkozó törvényeket, és terjessze őket a törvényhozás elé megfontolásra.

A megállapodásokat a dokumentum értelmében mindaddig felfüggesztik, amíg „a külföldi államok meg nem szüntetik az Oroszországi Föderáció jogos gazdasági és egyéb érdekeinek, állampolgárai és jogi személyei jogainak megsértését”.

Putyin egyúttal arra utasított a kabinetet, hogy minimalizálja az adóegyezmények felfüggesztésének az orosz gazdaságra gyakorolt hatását. Az érintett államok értesítése a döntésről az orosz külügyminisztérium feladata.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 3.

Putyin adó- és vámkedvezményeket vezetne be a Kuril-szigeteken

Oroszország adó- és vámkedvezményeket vezet be a Kuril-szigeteken, hogy ott legyenek a legkedvezőbb üzleti feltételek az egész ázsiai- és csendes-óceáni régióban – jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök Vlagyivosztokban, a Keleti Gazdasági Fórum pénteki plenáris ülésén.
2018. augusztus 29.

Orosz nyugdíjreform: Putyin enyhít

Halaszthatatlannak nevezte a tervezett nyugdíjreform bevezetését szerdai televíziós beszédében Vlagyimir Putyin orosz elnök, ugyanakkor enyhítéseket jelentett be annak egyes tervezett előirányzataival kapcsolatban.