Csökkentenék az élelmiszerek áfáját


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vidékfejlesztési tárcánál vizsgálják a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek áfacsökkentésének, és a köztes termékek adózásának, vagy a fordított áfa alkalmazásának lehetőségét – nyilatkozta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a Magyar Hírlapnak.

A lap hétfői számában azt írta: a tárcánál tart az átvilágítás, így nem tudni, mennyi szabadon felhasználható pénzt hagytak a szocialisták az agrárkabinetnek. Czerván György azonban azt mondta: sok mindenre számított, de arra nem, hogy ennyire rossz állapotban van az ágazat.

Az európai uniós csatlakozás óta harminc százalékra nőtt az importáruk jelenléte a kiskereskedelemben, ezért fontos a hazai piacok visszaszerzésének elősegítése – idézi a lap Czervánt.

Forrás: Fn.hu


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 28.

A forrásbevonásban segíti a vállalkozásokat egy új alkalmazás

Elkészült a Vállalkozói Információs Portállal (VALI) integráltan működő Forrástérkép elnevezésű alkalmazás, amely a finanszírozási lehetőségek bemutatásával segíti a vállalkozásokat, azon belül főként a mikro- és kisvállalkozásokat – közölte az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.

2023. szeptember 28.

Kell-e sírnia Argentínának?

A XIX. század végétől a nagy gazdasági válságig (1930) tartott Argentína igazi aranykora: ekkor az egy főre jutó GDP még az Egyesült Államokat is megelőzte és Argentína a világ 7. leggazdagabb országa volt. A nagy gazdasági válság súlyosan érintette az országot, amely kis túlzással ebből a sokkból a mai napig nem tudott feltápászkodni. Argentína adórendszere bonyolult és nem befektetőbarát.