Drámaian megugrottak a végelszámolások


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2006 első félévében 64 százalékkal ugrottak meg az újonnan indított végelszámolások, ami arra utal, hogy a vállalatvezetők egy része pont ezt a csődtörvény hatálya alól közelmúltban kikerült formát választja leggyakrabban arra, hogy az adósságaitól megszabaduljanak – mondta el Mikael C. Szabo, a Coface Hungary ügyvezető igazgatója.

A hitelbiztosító adatai szerint 2007 első félévében 9390 fizetésképtelenségi eljárás indult el, ami 29 százalékkal magasabb, mint az egy évvel ezelőtti szint. A magyar gazdaság furcsa helyzetét mindennél jobban jelzi, hogy ennek ellenére a bejegyzett cégek száma több mint 10 ezerrel mégis növekedett, és összesen 1,2 millió vállalkozás van ma hazánkban. Ezek közül 550 ezer számít társas vállalkozásnak, és ezekből is csak mintegy 200 ezer az a cég, amely mögött valódi tartalom van. Az ügyvezető szerint ugyanis szemben a nemzetközi tendenciákkal, ahol bizonyos országokban törvény is tiltja, hogy egyetlen tevékenység végzésére azonos vállalkozói kör több céget is létrehozzon, ez Magyarországon ma általános gyakorlat.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.