Egy kislányé lett az egymilliomodik üdülési csekk


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter átadta az idei egymilliomodik kedvezményes üdülési csekket csütörtökön Budapesten.

Az ˝arany üdülési csekket˝ egy 11 éves pécsi kislány, Héjas Tímea vehette át, aki a Magyar Postánál dolgozó édesanyja jogán veheti igénybe 8.000 elfogadóhelyen a szolgáltatásokat. Hihetetlen, dinamikus módon terjed az üdülési csekk, látszik, hogy ez a megoldás telitalálat, mert egyszerre tudja szolgálni az állampolgárok, a rászorulók, az üdülésre, pihenésre, rekreációra vágyók érdekét – mondta a kancelláriaminiszter.

Hozzátette, hogy másik oldalról jó hatással van ez a megoldás a gazdaság kifehéredésére, hiszen számlához köti a felhasználást. Nem véletlen az együttműködő partnerek sokasága, hiszen az üdülési csekk kedvező hatást gyakorol a turizmusra, a vendéglátásra, az idegenforgalomra, valamint a szabadidős és most már az egészségügyi szolgáltatásokra is.

Mint mondta, az üdülési csekket forgalmazó Magyar Nemzeti Üdültetési Alapítvány kuratóriumában a munkaadók, a munkavállalók, valamint a kormány képviselői dolgoznak együtt. Ez a példa is mutatja, – emelte ki – hogy ˝piacszerű megoldásokkal a modern gazdaságban is alkalmas megoldásokkal˝, egyszerre lehet a versenyképességet, a gazdaság érdekeit és a szolidaritást, a társadalmi együttműködést szolgálni.

A tavalyi első félévi 14 milliárd forintos vételhez képest az idén ugyanebben az időszakban az üdülésicsekk-vásárlás meghaladta a 20 milliárd forintot, ami azt mutatja, hogy ez a módszer meghatározó eszköze lett a hazai idegenforgalomnak. Karácsony Mihály, az alapítvány elnöke arról beszélt, hogy az adó- és járulékmentes üdülési csekk rendkívül népszerű a munkáltatók körében, hiszen, így gondoskodhatnak dolgozóik pihenéséről.

Elmondta, hogy az üdülési csekkeket jelenleg üdülésre, pihenésre, kikapcsolódásra, egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre, szabadidő-sportra, utazásra lehet felhasználni. Újságírói kérdésre Kiss Péter közölte: az idén már egymillióan kaptak üdülési csekket, amelyeket tízmilliárd forintnyi értékben be is váltottak.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.