Nem csak a regisztrációs adóval csaltak?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozást folytat adócsalás és közokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – olvasható a Vám- és Pénzügyőrség közleményében.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy Pest megyei Kft. 2005-ben 48 személygépkocsit helyezett Magyarországon forgalomba úgy, hogy a regisztrációs adó megfizetését hamis okmányokkal igazolták. Emellett a Kft. 2005. évben adóbevallást sem nyújtott be, így nem tett eleget ÁFA és társasági adó bevallási és fizetési kötelezettségének, összesen közel 50 millió forint kárt okozva ezzel a központi költségvetésnek. A gazdasági társaság több tagja egyéb bűncselekmények miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.