Nem csak a regisztrációs adóval csaltak?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozást folytat adócsalás és közokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – olvasható a Vám- és Pénzügyőrség közleményében.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy Pest megyei Kft. 2005-ben 48 személygépkocsit helyezett Magyarországon forgalomba úgy, hogy a regisztrációs adó megfizetését hamis okmányokkal igazolták. Emellett a Kft. 2005. évben adóbevallást sem nyújtott be, így nem tett eleget ÁFA és társasági adó bevallási és fizetési kötelezettségének, összesen közel 50 millió forint kárt okozva ezzel a központi költségvetésnek. A gazdasági társaság több tagja egyéb bűncselekmények miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.