Nem csak a regisztrációs adóval csaltak?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozást folytat adócsalás és közokirat-hamisítás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – olvasható a Vám- és Pénzügyőrség közleményében.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy Pest megyei Kft. 2005-ben 48 személygépkocsit helyezett Magyarországon forgalomba úgy, hogy a regisztrációs adó megfizetését hamis okmányokkal igazolták. Emellett a Kft. 2005. évben adóbevallást sem nyújtott be, így nem tett eleget ÁFA és társasági adó bevallási és fizetési kötelezettségének, összesen közel 50 millió forint kárt okozva ezzel a központi költségvetésnek. A gazdasági társaság több tagja egyéb bűncselekmények miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztését tölti.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.