Egykulcsos, 10 százalékos szjá-t vezet be Bulgária jövőre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bolgár kormány jóváhagyta az egykulcsos személyi jövedelem adóra vonatkozó tervet. Eszerint jövőre 10 százalék lesz az szja kulcsa.

A módosítással az adóbevételek növelését és a beruházások élénkítését célozza a kornmány. Jelenleg Bulgáriában három szja kulcs van érvényben: egy 10, egy 16 és egy 24 százalékos. A gazdasági miniszter júniusi értékelése szerint 560 millió leva (mintegy 70 milliárd forint) bevételre tehet szert az ország, ha bevezeti az egykulcsos adót. Szófia a társasági adó mértékét már korábban 10 százalékra vitte le a korábbi 15-ről, ami növelte az érintett adófajta bevételeit.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.