Egyre többen dolgoztatnák a NAV-ot


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Folyamatosan nő azon adózók száma, akik arra kérik az adóhatóságot, hogy készítse el helyettük az adóbevallásukat – írja a Magyar Nemzet.


A NAV segítségét kérők száma évről-évre nő: 2012-ben 231 ezren, 2013-ban 290 ezren, 2014-ben már 317 ezren, idén pedig eddig már 375 ezren kérték a NAV-tól, hogy készítse el az adóbevallásukat.

Kis Péter András, az adóhatóság szóvivője a lapnak ugyanakkor elmondta, hogy a NAV nem minden adózó ilyen irányú kérelmét tudja teljesíteni. AZ idei kérelmek feldolgozásával még nem végzett az adóhatóság, de 3000 beadványt máris vissza kellett utasítania, mert a NAV nem minden esetben jogosult elkészíteni a bevallást.

Új szolgáltatásokkal bővült az Adó Online:
  • díjmentes cikk és szaklap értesítő
  • kérdés-válasz szolgáltatásunk kényelmesebb használata
  • egyedi szaklap ajánlatok

Kapcsolódó cikkek

2024. február 26.

Árfolyam az áfában (III. rész)

A cikksorozat ezen részében a harmadik államból importált termék távértékesítése, valamint a Közösségen belüli távértékesítés és távolról is nyújtható szolgáltatás tekintetében meghatározott értékhatár forintosítási szabályairól lesz szó.

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.