Évszám nélkül érhetők el a kontroll-adatszolgáltatások


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2023. január 1-je óta a K jelű kontroll-adatszolgáltatások már évszám nélküli bizonylatként érhetők el és tölthetők le az Általános Nyomtatvány Kitöltő programban (ÁNYK).

A kontroll-adatszolgáltatási nyomtatványok a NAV honlapján található nyomtatványkeresőben is évszám nélkül jelennek meg, például 22K51 helyett K51 néven. Az adatszolgáltatás évét idéntől a bizonylat KA lapján kell feltüntetni. A korábbi, évszámos nyomtatványok helyesbítése az adott évre vonatkozó nyomtatványon végezhető el, és a 2022 előtti évekre még évszámos nyomtatványt kell használni.

Például 2022-re az adatszolgáltatáshoz, és annak helyesbítéséhez is a K51-es nyomtatványt kell használni, de például 2019-re a helyesbítést is a korábbi évszámos nyomtatványon, azaz a 19K51-en lehet benyújtani.

Forrás. NAV


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.

2024. április 12.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (7. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.