Évszám nélkül érhetők el a kontroll-adatszolgáltatások


2023. január 1-je óta a K jelű kontroll-adatszolgáltatások már évszám nélküli bizonylatként érhetők el és tölthetők le az Általános Nyomtatvány Kitöltő programban (ÁNYK).

A kontroll-adatszolgáltatási nyomtatványok a NAV honlapján található nyomtatványkeresőben is évszám nélkül jelennek meg, például 22K51 helyett K51 néven. Az adatszolgáltatás évét idéntől a bizonylat KA lapján kell feltüntetni. A korábbi, évszámos nyomtatványok helyesbítése az adott évre vonatkozó nyomtatványon végezhető el, és a 2022 előtti évekre még évszámos nyomtatványt kell használni.

Például 2022-re az adatszolgáltatáshoz, és annak helyesbítéséhez is a K51-es nyomtatványt kell használni, de például 2019-re a helyesbítést is a korábbi évszámos nyomtatványon, azaz a 19K51-en lehet benyújtani.

Forrás. NAV


Kapcsolódó cikkek

2023. február 8.

A NAV az idén is elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is külön kérés nélkül elkészíti több millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét, a folyamat automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni az adóhivatalhoz, és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem – közölte a NAV szerdán.