Extraadó a zsíros, cukros ételekre


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magasabb adót vetne ki a német nagykoalíció az olyan zsírban és cukorban gazdag élelmiszerekre, mint a chips vagy a csokoládé.

A konzervatív CDU szerint tarthatatlan, hogy 7 százalékos forgalmi adó vonatkozik a hizlaló rágcsálnivalókra, és a szociáldemokrata koalíciós partner szerint is jó ötlet, ha az egészségtelen táplálkozás vonzerejét extraadókkal csökkentik. Egyetért az ötlettel a liberális FDP is, de a keresztényszociális Horst Seehofer illetékes szakminiszter még nem nyilatkozott az ügyben.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.