Gráf magára marad?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyedül maradhat adómérséklési javaslataival Gráf József agrárminiszter a kabinet szerdai ülésén, mivel sem a kormány, sem a két koalíciós frakció nem ért egyet az élelmiszerek áfakulcsának esetleges csökkentésével – írta a Világgazdaság.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője maga is elismerte, hogy az ügyben szakmai vitát folytat Veres János pénzügyminiszterrel – mutat rá szerdai cikkében a lap. Az eddigi ágazati-szakmai elképzelések szerint egyes alapanyagok forgalmi adóját kellene mérsékelni 5-15 százalékkal, ha az átlagos hazai élelmiszer-drágulás meghaladná a 20 százalékot.

Forrás: HírExtra


Kapcsolódó cikkek

2024. április 22.

Árfolyam az áfában (XI. rész)

Az alkalmazandó árfolyam szolgáltatásimportnál eltér attól függően, hogy az ügylet teljesítési helyére milyen jogszabályi rendelkezés vonatkozik, míg adómentes Közösségen belüli termékértékesítés esetén a Közösségen belüli termékbeszerzéshez hasonlóan alakul. Az Áfa tv. 58. §-ának hatálya alá tartozó ügyletekre speciális árfolyamszabály irányadó.