Gráf magára marad?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egyedül maradhat adómérséklési javaslataival Gráf József agrárminiszter a kabinet szerdai ülésén, mivel sem a kormány, sem a két koalíciós frakció nem ért egyet az élelmiszerek áfakulcsának esetleges csökkentésével – írta a Világgazdaság.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője maga is elismerte, hogy az ügyben szakmai vitát folytat Veres János pénzügyminiszterrel – mutat rá szerdai cikkében a lap. Az eddigi ágazati-szakmai elképzelések szerint egyes alapanyagok forgalmi adóját kellene mérsékelni 5-15 százalékkal, ha az átlagos hazai élelmiszer-drágulás meghaladná a 20 százalékot.

Forrás: HírExtraKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.