Adóegyszerűsítés lesz, csökkentés nem


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jövő évi változások legfőbb jellemzője: adóegyszerűsítés adóemelés nélkül – közölte Daróczi Dávid a kormányszóvivői tájékoztatón.

Nincs lehetőség adócsökkentésre sem – hangsúlyozta a szóvivő. A változtatások fő elemei közé tartozik az adójóváírási kör bővítése, a beruházások ösztönzése, az ingatlanadózás szabályainak korszerűsítése. A fekete- és szürkegazdaság visszaszorításából származó várható többletbevételből 2009-ben csökkenteni lehet az adóterhelést – közölte Daróczi.

Csökkeni fog a vállalkozásokat terhelő járulékok száma – hangsúlyozta Daróczi Dávid a vonatkozó sajtóhírek kapcsán. A jelenlegi négy helyett a jövőben csak egy lesz, a bruttó bér 5,5 százalékának befizetésével teljesülnek a kötelezettségek. A kormányszóvivő felidézte, hogy a vállalkozásoknak jelenleg munkaadói járulékot, szakképzési hozzájárulást, innovációs járulékot és rehabilitációs hozzájárulást is fizetniük kell.

Az átalakítás következtében nagyjából 50-60 milliárd forintos többletbevétele lesz az államnak, amit nem a költségvetés hiányának csökkentésére fordítják, hanem a Munkaerőpiaci Alap és az Innovációs Alap között osztják szét – mondta Daróczi Dávid.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.