Adóegyszerűsítés lesz, csökkentés nem

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. szeptember 6.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jövő évi változások legfőbb jellemzője: adóegyszerűsítés adóemelés nélkül – közölte Daróczi Dávid a kormányszóvivői tájékoztatón.

Nincs lehetőség adócsökkentésre sem – hangsúlyozta a szóvivő. A változtatások fő elemei közé tartozik az adójóváírási kör bővítése, a beruházások ösztönzése, az ingatlanadózás szabályainak korszerűsítése. A fekete- és szürkegazdaság visszaszorításából származó várható többletbevételből 2009-ben csökkenteni lehet az adóterhelést – közölte Daróczi.

Csökkeni fog a vállalkozásokat terhelő járulékok száma – hangsúlyozta Daróczi Dávid a vonatkozó sajtóhírek kapcsán. A jelenlegi négy helyett a jövőben csak egy lesz, a bruttó bér 5,5 százalékának befizetésével teljesülnek a kötelezettségek. A kormányszóvivő felidézte, hogy a vállalkozásoknak jelenleg munkaadói járulékot, szakképzési hozzájárulást, innovációs járulékot és rehabilitációs hozzájárulást is fizetniük kell.

Az átalakítás következtében nagyjából 50-60 milliárd forintos többletbevétele lesz az államnak, amit nem a költségvetés hiányának csökkentésére fordítják, hanem a Munkaerőpiaci Alap és az Innovációs Alap között osztják szét – mondta Daróczi Dávid.

Forrás: Origo


Kapcsolódó cikkek:


NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.

Az adómérték konfiskáló jellege
2021. február 25.

Az adómérték konfiskáló jellegének megállapítására csak kivételesen és szélsőséges esetben kerülhet sor az adóalanyok teherviselő képességéhez igazodóan.