Gyurcsány: adócsökkentés csak 2012-ben – nem puhít a kormány a költségvetésen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarország nem vizezi fel költségvetési politikáját, és tovább dolgozik azon, hogy államháztartási hiányát 2009-re a hazai össztermék 3 százalékára csökkentse a tavalyi, majdnem 10 százalékról, írta a Reuters hírügynökség kedden, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök külföldi tudósítóknak tartott tájékoztatója után.

Végre a helyes irányba tartunk, és semmi olyat nem tervezünk, amitől puhulna ez a terv. Továbbra is számítunk a 3 százalékos cél elérésére 2009-ben – idézte a kormányfőt a hírügynökség. A tavaly év végi és az idei év eleji költségvetési számok jobbak a vártnál, de a kormány, ötévi hiánytúllépés után, még csak most kezdi újjáépíteni hitelességét. – Abszolút semmi szándékom nincs olyan kormányintézkedésekre, amelyektől felpuhulna a végre jó irányba tartó folyamat. Nem akarom elvesztegetni az eddig megszerzett hitelességi tőkét – magyarázta a miniszterelnök a Reuters és a Dow Jones hírügynökség szerint.

Legkorábban 2012-ben lehetséges adócsökkentés, írta a Dow Jones a kormányfőt idézve. A kormányfő arról is szólt, hogy március 15-i nemzeti ünnep ugyan terhes lesz politikai feszültséggel és aggodalommal, de ˝úgy véli˝, hogy zavargások nem lesznek. A Fidesz mindazonáltal kockázatot vállal, amikor gyűlésre hívja az embereket az októberi zavargások színhelyére, írta a Dow Jones hírügynökség.

A helyszín üzenet a radikális, szélsőséges erők számára – idézte a miniszterelnököt ez a hírügynökség. Gyurcsány Ferenc úgy vélte, hogy az általa radikális szélsőségnek nevezett jelenség társadalmi támogatása igencsak csökkenőben van. – A végén mindenki vissza fog térni a parlamentbe, tenni a dolgát, és a radikális szónoklást meghagyja egy nagyon csekély kisebbségnek – idézte a kormányfőt a Dow Jones.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).