Gyurcsány: két százalékos nyugdíjemelés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idén két százalékos kiegészítő nyugdíjemelés várható, amelyet ősszel kapnak meg a nyugdíjasok – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán Budapesten.

A miniszterelnök a Marczibányi téri Művelődési Központban tartott lakossági fórumon közölte: a kiegészítő nyugdíjemelés mértéke az éves nyugdíj két százaléka lesz. A miniszterelnök a közel háromszáz nyugdíjas előtt beszélt arról, hogy ma a nyugdíjasok 50-60 százalékkal többet tudnak vásárolni a nyugdíjukból, mint 1998-ban.

Az egészségügyi reform kapcsán hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügynek szüksége van a 300 forintos vizitdíjra és a kórházi napidíjra is.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.