Gyurcsány: két százalékos nyugdíjemelés


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idén két százalékos kiegészítő nyugdíjemelés várható, amelyet ősszel kapnak meg a nyugdíjasok – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán Budapesten.

A miniszterelnök a Marczibányi téri Művelődési Központban tartott lakossági fórumon közölte: a kiegészítő nyugdíjemelés mértéke az éves nyugdíj két százaléka lesz. A miniszterelnök a közel háromszáz nyugdíjas előtt beszélt arról, hogy ma a nyugdíjasok 50-60 százalékkal többet tudnak vásárolni a nyugdíjukból, mint 1998-ban.

Az egészségügyi reform kapcsán hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügynek szüksége van a 300 forintos vizitdíjra és a kórházi napidíjra is.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.

2024. április 12.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (7. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.