Gyurcsány visszahozná az adózás presztízsét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A miniszterelnök szerint Magyarországon olyan közhangulatot kell kialakítani, hogy újra presztízse legyen a tisztességes adófizetésnek. Gyurcsány Ferenc erről akkor beszélt, miután megtekintette a Vám- és Pénzügyőrség csepeli vámraktárát. Hozzátette: közterheket csak akkor lehet csökkenteni, ha szélesítik az adót fizetők számát.

Hangsúlyozta, hogy a kormány a szürke- és feketegazdaság felszámolása érdekében folyamatos intézkedéseket fog hozni a termékhamisítók, a csempészek, az adóelkerülők tevékenységének visszaszorítására. Emlékeztetett arra, hogy a vámhatóság működésére minden forint 30-szorosan megtérül a hatékony bűnfelderítések nyomán.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.