Gyurcsány visszahozná az adózás presztízsét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A miniszterelnök szerint Magyarországon olyan közhangulatot kell kialakítani, hogy újra presztízse legyen a tisztességes adófizetésnek. Gyurcsány Ferenc erről akkor beszélt, miután megtekintette a Vám- és Pénzügyőrség csepeli vámraktárát. Hozzátette: közterheket csak akkor lehet csökkenteni, ha szélesítik az adót fizetők számát.

Hangsúlyozta, hogy a kormány a szürke- és feketegazdaság felszámolása érdekében folyamatos intézkedéseket fog hozni a termékhamisítók, a csempészek, az adóelkerülők tevékenységének visszaszorítására. Emlékeztetett arra, hogy a vámhatóság működésére minden forint 30-szorosan megtérül a hatékony bűnfelderítések nyomán.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.