Ha lesz is ingatlanadó, nem biztos, hogy fizetni is kell


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha 2007 őszén hozzák meg az ingatlanadóról szóló törvényt, akkor lehet olyen döntést hozni, hogy 2008 januárjától nem kell fizetni ezt az adófajtát, mert időt kell hagyni az adózóknak a felkészülésre – ezt Veres János pénzügyminiszter jelentette ki az MTV Nap-kelte című műsorában.

Lehet, hogy 2008 januárjától már lesz ingatlanadó, ám fizetési kötelezettséggel nem jár majd – tette hozzáa a tárcavezető. A kormány az adórendszer átalakításával és az igazságosság figyelembe vételével készíti el az ingatlanadó tervezetét. Az biztos, hogy a konvergenciaprogramban a kabinet vállalta, hogy bevezeti ezt az adófajtát.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.