Ha lesz is ingatlanadó, nem biztos, hogy fizetni is kell


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha 2007 őszén hozzák meg az ingatlanadóról szóló törvényt, akkor lehet olyen döntést hozni, hogy 2008 januárjától nem kell fizetni ezt az adófajtát, mert időt kell hagyni az adózóknak a felkészülésre – ezt Veres János pénzügyminiszter jelentette ki az MTV Nap-kelte című műsorában.

Lehet, hogy 2008 januárjától már lesz ingatlanadó, ám fizetési kötelezettséggel nem jár majd – tette hozzáa a tárcavezető. A kormány az adórendszer átalakításával és az igazságosság figyelembe vételével készíti el az ingatlanadó tervezetét. Az biztos, hogy a konvergenciaprogramban a kabinet vállalta, hogy bevezeti ezt az adófajtát.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.

2024. április 12.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (7. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.