Ha lesz is ingatlanadó, nem biztos, hogy fizetni is kell

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. június 4.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha 2007 őszén hozzák meg az ingatlanadóról szóló törvényt, akkor lehet olyen döntést hozni, hogy 2008 januárjától nem kell fizetni ezt az adófajtát, mert időt kell hagyni az adózóknak a felkészülésre – ezt Veres János pénzügyminiszter jelentette ki az MTV Nap-kelte című műsorában.

Lehet, hogy 2008 januárjától már lesz ingatlanadó, ám fizetési kötelezettséggel nem jár majd – tette hozzáa a tárcavezető. A kormány az adórendszer átalakításával és az igazságosság figyelembe vételével készíti el az ingatlanadó tervezetét. Az biztos, hogy a konvergenciaprogramban a kabinet vállalta, hogy bevezeti ezt az adófajtát.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek:


Tovább záródnak a transzferár-kiskapuk
2020. február 25.

A nyereségnek az értékteremtés helyén történő adóztatása érdekében a közelmúltban újabb jelentős változás történt a transzferárak szabályozásában. Az OECD 2020. február 11-én kiadta a cégcsoporton belüli pénzügyi ügyletek transzferárazására vonatkozó végleges iránymutatását. Mindez az érintett vállalatok felé további követelményeket támaszt a jövőbeli adóhatósági ellenőrzésekre való felkészülésben.

Szja-bevallás 2020: így kell elvégezni
2020. február 25.

A munkáltatók, kifizetők által a 2019. évi jövedelmekről benyújtott bevallások, kötelező adatszolgáltatások és a rendelkezésére álló egyéb adatok alapján a NAV az idén is elkészíti minden magánszemély számára a személyi jövedelemadó (szja) bevallás tervezetét. Cikkünk a bevallási tervezetre, illetve a az érvényes bevallásra vonatkozó fontos tudnivalókat ismerteti.

Varga: nincs még döntés az iparűzési adóról
2020. február 24.

Varga: nincs még döntés az iparűzési adóról

Fontos, hogy még nincs döntés, a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatot tett a kormány számára – mondta Varga Mihály a tervezett hipa változásról, amely a vállalkozásoknál hagyna 80-120 milliárd forintot.