Prága: parlament előtt a megszorító csomag


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cseh kormány holnap nyújtja be a fiskális reformra vonatkozó törvénycsomagot a prágai parlament elé.

A szociális kiadásokat csökkentő és az adórendszert átalakító tervezet a kormány reményei szerint a jelenleg a GDP 4 százalékára rúgó államháztartási hiányt 2010-re 2,3 százalékra csökkenti. A vezető kormánypárt, a polgári demokraták választmányi elnöke abban bízik: a csomagot első olvasatban jóváhagyja a képviselő-testület.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.