Hamarabb jön a pénz az unióból


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld utat kapott az a bizottsági javaslat, amely a gazdák nehéz helyzetére való tekintettel tíz tagállam számára lehetővé tenné, hogy valamivel hamarabb kezdjék meg a közvetlen kifizetések egy részének folyósítását. A hivatalos jóváhagyás valamikor a közeljövőben várható, írja a Bruxinfo.

A közvetlen kifizetések irányítóbizottsága szerdán egyhangúlag támogatta azt a bizottsági javaslatot, amely lehetővé tenné tíz tagállamnak, köztük Magyarországnak is, hogy a 2010-es közvetlen kifizetések legfeljebb 50 százalékát 2010. december elsejei kezdés helyett már október 16-án elkezdjék kifizetni. Az érintett tagállamok között van hazánkon kívül Belgium, Franciaország, Görögország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Románia és Spanyolország.

A Bizottság közleményében emlékeztetett rá, hogy a gazdasági válság, a bevételek csökkenése, a hitelhez jutás nehézségei, egyes agrártermékek esetében az áringadozások és a szélsőséges időjárási viszonyok mind-mind hátrányosan érintették a gazdákat. A testület éppen ezért – az ő helyzetükön segítendő – indokoltnak találta, hogy a közvetlen kifizetések egy részét a tervezettnél előbb folyósíthassák számukra.

A hivatalos határozatot a Bizottság valamikor a közeljövőben hozza meg.

Forrás: Portfolio.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. május 30.

Pénztárgépek közé rejtett cigarettát talált a NAV

Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát talált a NAV egy Komárom-Esztergom vármegyei raktárban, a csempészáru egy részét harminc raklap pénztárgép csomagolásába rejtették – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

2024. május 30.

Kávézóban használható hűségkártya értékesítése kapcsán felmerülő áfakötelezettség

Kérdésként merül fel, hogy a kávéknak a hűségkártya-program keretében a hűségkártyák használata útján megvalósított értékesítése egycélú vagy többcélú utalvány alkalmazásának minősíthető-e, illetve, hogy az milyen feltételek mellett keletkeztet a társaság részére áfakötelezettséget. Kérdéses továbbá, hogy az ajándék kávéknak a hűségkártyák értékesítésekor történő biztosítása áfaköteles termékértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak tekinthető-e vagy sem.