Hamis parfümöket találtak az M1-es Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán


Majdnem kétezer doboz hamis parfümöt találtak a pénzügyőrök az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán egy Romániából Spanyolországba tartó furgonban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Mint írták, a fuvarokmányok szerint a járműben tisztálkodási szereket vittek, ám az autó rakterének átvizsgálásakor kiderült, hogy 1 993 doboz ismert márkájú, ám hamis parfümöt rejtettek a kartondobozokba, amelyekkel az elkövetők több mint hetvenmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak.

A fuvarozó vállalkozásnak ráadásul közösségi engedélye sem volt – tette hozzá a NAV. A pénzügyőrök ezért iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást, a közösségi engedély hiánya miatt pedig milliós bírságot kapott a fuvarozó.

A közleményben kiemelték, hogy a hamis termékek kiszűrése nem csak azért fontos, mert a gazdaság szereplőinek okoznak károkat, hanem mert a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).