Hamis parfümökre csapott le a NAV

Szerző: Adó Online
Dátum: 2020. október 14.
Címkék: ,
Rovat:
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai kettőezer üveg, 45 millió forint értékű hamis parfümöt találtak egy teherautó rakterében.

A pénzügyőrök az M1-es autópálya komáromi szakaszán ellenőrizték azt a szlovák teherautót, ami a fuvarlevél szerint két raklap árut szállított Romániából Hollandiába. Mivel a fuvarokmányon nem szerepelt az áru megnevezése és a sofőr sem tudta, hogy mit szállít, ezért a NAV munkatársai a jármű átvizsgálása mellett döntöttek.

A raktérben lévő, fekete fóliába tekert szállítmányt a pénzügyőrök felbontották, és azokban több mint 2 000 üveg, különféle márkajelzésű (Gucci, Paco Rabanne, Chanel, Dior, Chloé, Dolce & Gabbana, Versace) parfümöt találtak.

A NAV munkatársai a mintegy 45 millió forint értékű hamis illatszert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

(nav.gov.hu)


Kapcsolódó cikkek:


35 kilogramm dohányra csapott le a NAV
2020. szeptember 28.

Több ezer szál cigaretta előállítására elegendő fogyasztási dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy autóban.

Hamis karórákra csapott le a NAV
2020. augusztus 5.

Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás. Becslés alapján a hamisítványokkal 164 millió forint kárt okoztak.