Bejegyzések hamis termékek címkével

2023. január 19. Adó

Galambok alá rejtett adózatlan cigarettát talált a NAV

A NAV azt közölte, hogy Bulgáriából Olaszországba tartott négy utasával az a bolgár kisbusz, amit a pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán állítottak meg. A raktérben - két kartondobozban - élő galambok alatt 220 doboz zárjegy nélküli cigarettát és 256 különféle márkajelzésű pulóvert, nadrágot és 70 liter ismeretlen eredetű alkoholt rejtettek el. Az egyik utas elmondta a pénzügyőröknek, hogy a raktérből előkerült madarak, a cigaretta és az alkohol is az övé, azokat Olaszországba akarta vinni. A sofőr a ruhákról nem tudott, azokat postacsomagként szállította - tették hozzá, tudatva: az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, amelyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A pénzügyőrök a több mint kilenc és félmillió forint értékű árut lefoglalták, és jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak - áll a közleményben. (MTI)

2022. június 24. Adó

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. május 19. Adó

Hamis parfümökre és ruhákra csapott le a NAV

Mintegy 130 millió forint értékű hamis parfümöt és más árut találtak egy olasz felségjelű járműben Zala megyében – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

2021. december 16. Adó

Cigarettára és hamis ruhára csapott le a NAV

Két és félmillió forint értékű hamis ruhát és cigarettát találtak a pénzügyőrök egy teherautóban, a termékeket lefoglalták és eljárást indítottak – közölte a NAV.

2021. június 25. Adó

Újra hamis termékekre csapott le a NAV

Két hamis mosóporszállítmányt füleltek le a NAV munkatársai. A mintegy kétmillió forint értékű mosószert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

2021. május 26. Adó

Hamis cipőkre csapott le a NAV

Négymillió forint értékben foglaltak le hamis márkajelzésű cipőket egy szlovák rendszámú kisbusz ellenőrzésekor a NAV munkatársai.

2020. október 14. Adó

Hamis parfümökre csapott le a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai kettőezer üveg, 45 millió forint értékű hamis parfümöt találtak egy teherautó rakterében.

2020. augusztus 10. Adó Koronavírus

Rossz minőségű maszkokra csapott le a NAV

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál. A 36 millió forint értékű árut lefoglalták – tájékoztatott  a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

2020. augusztus 5. Adó

Hamis karórákra csapott le a NAV

Több mint kétezer hamis karórát találtak egy román kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt indult eljárás. Becslés alapján a hamisítványokkal 164 millió forint kárt okoztak.

2020. július 7. Adó

Hamis maszkokra csapott le a NAV

Több mint négyszázezer hamis és rossz minőségű védőmaszkot, valamint nyolcvanezer egyéb egészségügyi védőeszközt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Győr-Moson-Sopron megyei munkatársai az M1-es autópályán két kamionban – közölte a NAV megyei igazgatósága.

2019. szeptember 6. Adó

Hamis parfümökre és cipőkre csapott le a NAV

A NAV munkatársai 24 millió forint értékű hamis parfümöt és 132 pár hamis cipőt foglaltak le az M1-es autópályán – közölte a szervezet Komárom-Esztergom megyei igazgatósága.

2019. augusztus 15. Adó

Hatalmas hamis termék raktárra bukkant a NAV

Hamis volt az a 41 ezer üvegnél is több parfüm, az a 16 ezer napszemüveg és az a csaknem 5 ezer kozmetikai termék, amit a NAV munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le. A jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri az egymilliárd forintot – számolt be az esetről közösségi oldalán a NAV.

2019. június 6. Adó

Óriási károkat okoz a hamisítás

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) becslései szerint 11 gazdasági ágazatban a hamisításból és a kalóztevékenységből fakadó veszteség uniós szinten 18 686 milliárd forintot tesz ki évente, Magyarországon pedig 223,6 milliárd forint kárt okoz – közölte az EUIPO.