Igen rövid az APEH pozitív listája


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eddig összesen 287 szervezet, illetve vállalkozói tevékenységet folytató magánszemély került fel az APEH jó adózókat tartalmazó listájára.

Úgy tűnik, nem tolongtak az adózók azért, hogy bekerülhessenek a nyilvántartásba, mivel a májusihoz képest mindössze hárommal többen szerepeltek a listán – írja a reggel.hu. A jó adósok névsora mindenki számára elérhető az adóhivatal internetes honlapján. Az APEH minősített adózókat tartalmazó nyilvántartásába 2006 eleje óta lehet bekerülni.

Feltétel, hogy a vállalkozás legalább három éve működjön, továbbá, hogy a kérelem benyújtását megelőző elévülési időn belül az APEH ne állapítson meg adóhiányt. Az is kizáró ok, ha az adózó ebben az időszakban fizetési könnyítést, adómérséklést kért. Az adóhatóság folyamatosan figyeli, hogy a minősített adózók megfelelnek-e a kritériumoknak.

Az APEH szégyenfalán ennél jóval több vállalkozás díszeleg: a 180 napon túli, százmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező gazdálkodók listáján legutóbb 642 vállalkozás szerepelt. A 180 napon túli, tízmillió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma pedig meghaladta az 1900-at. A jelentős összegű adóhiánnyal érintett adózók listáját egy budaörsi cég vezeti, 2,2 milliárd forinttal. A legnagyobb megállapított adóhiány magánszemélynél 354 millió forint – számol be a reggel.hu.

Forrás: OrigoKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.