Illegális autóbontókat leplezett le a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Két illegális autóbontón is rajtaütöttek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten –  közölte a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense. Mindkét telephely a főváros X. kerületében működött.


A gépjárművekből kiszerelt alkatrészeket és a bontáshoz szükséges eszközöket találtak. Megállapították, hogy az autók bontását engedély nélkül végezték, majd a kibontott fémhulladékot értékesítették.

A telephelyeken található 34 tonna fémhulladék származását az ott dolgozók nem tudták igazolni, ezért a pénzügyőrök lefoglalták a több mint kétmillió forint értékű alkatrészeket. Ugyanakkor a NAV az illegális fémkereskedelem miatt eljárást indított a telephelyek üzemeltetői ellen. A várható bírság összege több mint 6,5 millió forint – közölte a szóvivő.

(Forrás: MTI)

Az áfa-kötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye

Áfa kiskönyvtárunk negyedik része két kucsfontosságú területet dolgoz fel: az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjára vonatkozó szabályokat, illetve a teljesítési hely szabályrendszerét. A kiadvány a jogszabályi rendelkezések részletes, magyarázatokkal tűzdelt ismertetésén túl számos példával segíti a jogalkalmazókat.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

Tájékoztatási igazgatóság alakult a NAV-nál

Március elsejétől az adóhivatal általános tájékoztatási tevékenységét az országos illetékességgel működő tájékoztatási igazgatósága látja el, az ügyfelek továbbra is a megszokott csatornákon kérhetnek segítséget adózási kérdésekben – közölte a NAV.

2024. március 1.

Karbantartás miatt üzemszünetet tart vasárnap a NAV

A háttérrendszerének karbantartása miatt a NAV webes felületei és a NAV-Mobil applikáció egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők 2024. március 3-án, vasárnap 9 órától 21 óráig – közölte az adóhatóság.