Ilyen is van: mégsem kell adót fizetni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tekintettel a lakosság megemelkedett terheire, Erzsébetváros a korábbi tervekkel ellentétben mégsem vezeti be a kommunális adót – közölte a VII. kerületi önkormányzat.

Erzsébetváros képviselőtestülete a keddi rendkívüli ülésén elfogadta az MSZP és az SZDSZ frakcióvezetőinek erről szóló javaslatát, amelynek értelmében felkérték a polgármestert a kommunális adó bevezetéséről szóló rendelet hatályon kívül helyezésére.

A kommunális adóból tervezett bevételek kiváltása érdekében azonban elhalasztanak bizonyos, kerületfejlesztést érintő feladatok egy részét, például Bethlen Gábor tér felújítását, szüneteltetnek egyes nem kötelező feladatok ellátását, például a társasházak céltámogatását, valamint újabb források bevonását is tervezik – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A kommunális adó bevezetéséről még novemberben döntött az erzsébetvárosi testület és a Polgármesteri Hivatal erről levélben értesítette a lakókat. Az idei költségvetés részletes egyeztetésekor azonban a kerületet vezető MSZP- és SZDSZ-frakciók tagjai, tekintettel a lakosság megemelkedett terheire, arra törekedtek, hogy a költségvetés módosításával a novemberben elfogadott rendelet kötelezettségeitől eltekinthessenek – olvasható a közleményben.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.