Ilyen is van: mégsem kell adót fizetni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tekintettel a lakosság megemelkedett terheire, Erzsébetváros a korábbi tervekkel ellentétben mégsem vezeti be a kommunális adót – közölte a VII. kerületi önkormányzat.

Erzsébetváros képviselőtestülete a keddi rendkívüli ülésén elfogadta az MSZP és az SZDSZ frakcióvezetőinek erről szóló javaslatát, amelynek értelmében felkérték a polgármestert a kommunális adó bevezetéséről szóló rendelet hatályon kívül helyezésére.

A kommunális adóból tervezett bevételek kiváltása érdekében azonban elhalasztanak bizonyos, kerületfejlesztést érintő feladatok egy részét, például Bethlen Gábor tér felújítását, szüneteltetnek egyes nem kötelező feladatok ellátását, például a társasházak céltámogatását, valamint újabb források bevonását is tervezik – derül ki az önkormányzat közleményéből.

A kommunális adó bevezetéséről még novemberben döntött az erzsébetvárosi testület és a Polgármesteri Hivatal erről levélben értesítette a lakókat. Az idei költségvetés részletes egyeztetésekor azonban a kerületet vezető MSZP- és SZDSZ-frakciók tagjai, tekintettel a lakosság megemelkedett terheire, arra törekedtek, hogy a költségvetés módosításával a novemberben elfogadott rendelet kötelezettségeitől eltekinthessenek – olvasható a közleményben.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.

2024. április 12.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (7. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazására vonatkoznak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.